A Wizz Air is érdeklődik a Thomas Cook résidői iránt

Forrás: turizmus.com

 2019. október 01. 14:37

A jogokat a Wizz Air a London-Gatwick repülőtéren tervezett terjeszkedéséhez használná.

A csődbe ment  brit Thomas Cook légitársasága, a Thomas Cook Airlines 15 napközbeni résidő-párt birtokolt a Gatwick repülőtéren a nyári időszakban, a téli menetrendben pedig nyolcat. A kapacitáskorlátok között működő reptereken a le- és felszállási résidő-párok, különösen a csúcsidőnek számító napszakokban több tízmillió dollárt érhetnek a légitársaságoknak – számol be az Airportal.hu.

Néhány éve például – nem hivatalos információk szerint – mintegy 75 millió dollárért cserélt gazdát egy résidő-pár a London-Heathrow repülőtéren, bár Gatwick esetében egy slot értéke ennél csekélyebb lehet.

Több tízmillió dollárba is kerülhetnek a résidők

Fotó: wizzair.com

A résidők iránt a Virgin Atlantic és az IAG is érdeklődik. Előbbi azonban inkább az éjszakai slot-párok megszerzésében érdekelt, mert a csúcsidőre szóló résidők ára nagyon magas. Emellett a Virgin venne a Thomas Cook manchesteri slotjaiból is. A British Airwayst is irányító IAG akár a felszámolótól is megvásárolná a felszabaduló helyeket, vagy ha az eljárás eredménytelen, és azok visszakerülnek a slot-alapba, akkor onnan igényelnék ki.