A Wizz Air kivonta a közlekedésből a fertőzött gépet

Forrás: turizmus.com

 2020. február 26. 10:26

A Wizz Air folyamatos egyeztetést folytat az érintett hatóságokkal azokról a következő időszakban szükséges intézkedésekről, amelyek szavatolhatják a koronavírussal fertőzött utassal együtt utazó személyzet és utastársak egészségét.

A fentieket azt követően fogalmazta meg a légitársaság, hogy két olaszországi járatán is találtak koronavírussal fertőzött utast.

Fertőzött utasok az olaszországi járatokon

A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál. A Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, minden tekintetben követi azok iránymutatását, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban folyamatosan nyomon követi a legfrissebb fejleményeket.

A légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete világos irányelvek mentén, jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket. "Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra" - írják a közleményükben.

Fertőtlenítik a gépet

Az érintett járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivonták a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítik, mielőtt újra forgalomba állítják.

A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottak a flottából, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztották.

A Wizz Air két olaszországi járatán is találtak koronavírussal fertőzött utast

Fotó: 123rf

Bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, a légitársaság elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Utasaik és személyzetük biztonsága továbbra is a legfontosabb számukra, és a WIZZ minden szükséges lépést megtesz, hogy megőrizze azt - áll a légitársaság közleményében.