A Wizz Air lett az év Aviation 100 légitársasága

Forrás: turizmus.com

 2017. december 13. 11:41

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.

Az Aviation 100 méltatta a Wizz Air idei kiemelkedő növekedését, aminek köszönhetően a légitársaság rekordszintű utasszámot ért el, tovább bővítette széles hálózatát és 146 Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépre szóló forradalmi megrendelést jelentett be a Dubai Airshow-n.

A neves díjjal nem a szolgáltatást díjazzák, hanem a légiipar leginkább kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőit ismerik el, világszerte az iparág több mint 10 000 képviselőjéhez eljuttatott kérdőív eredményei alapján. A díjra javaslatokat is lehet tenni, majd a jelölteket szakmai kritériumok alapján pontozzák. Az Aviation 100 kategóriánként a tíz legjobbat rangsorolja, ezek közül a legjobbak kaphatják meg a kimagasló teljesítményt díjazó, hőn áhított címet.

Owain Jones átveszi a díjat

Fotó: Wizz Air

A díjat Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója vette át az Airline Economics Growth Frontiers 2017 konferencia gálavacsoráján Londonban. „2017 nagyon izgalmas év volt a Wizz Air számára: 24% feletti, kimagasló növekedést értünk el, rekord utasszám mellett. Hálózatunkat 43 országra, több mint 550 útvonalra bővítettük, és számos innovatív szolgáltatással javítottuk ügyfeleink utazási élményét. Forradalmi, újabb 146 Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépre szóló megrendelésünk lehetővé teszi, hogy az elkövetkező évtizedben is folytassuk növekedésünket. Ez azt jelenti, hogy egyre több alacsony viteldíjas utazási lehetőséget tudunk biztosítani Európában és a kontinensen túl, miközben továbbra is azon leszünk, hogy kétséget kizáróan a Wizz Air legyen Európa legalacsonyabb költségszint mellett működő légitársasága. 2018-ban arra összpontosítunk, hogy stimuláljuk a keresletet és mindenki számára elérhetővé tegyük a légi utazást, miközben Európa egyik legfiatalabb flottájával kiváló utazási élményt nyújtunk.” – mondta Owain Jones.