A Wizz Air lett az Év Globális Fenntartható Légitársasága

Forrás: turizmus.com

 2022. november 06. 12:11

A Wizz Air bejelentette, hogy Az Év Globális Fenntartható Légitársasága címében részesült a CAPA (Centre for Aviation) első alkalommal megrendezett díjátadóján és ázsiai légi közlekedési csúcstalálkozóján Szingapúrban.

A Wizz Air a globális elismerés mellett az európai, közel-keleti és afrikai régió kategóriájában is elnyerte Az Év Fenntartható Légitársasága díjat.

A CAPA az ökológiai fenntarthatóság kiválóságait díjazza: azokat a légitársaságokat és repülőtereket, amelyek az éghajlatváltozást üzletpolitikájuk fókuszába helyezik, és törekszenek a szén-dioxid-semlegességre. A díjakat a CAPA elemzői és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével foglalkozó Envest Global stratégái független kutatásai alapján ítélik meg. Az Aviation Week Network részét képező CAPA a világ egyik legmegbízhatóbb piaci információforrása a légiközlekedési és utazási iparág számára - közölte a Wizz Air.

wizzair_123rf

A Wizz Air az európai, közel-keleti és afrikai régió kategóriájában is elnyerte Az Év Fenntartható Légitársasága elismerést

Fotó: 123rf.com

A Wizz Airnek a legalacsonyabb Európában az egy utaskilométerre jutó szén-dioxid-kibocsátása, és elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentse ezt a számot. A nagyszabású flottamegújítási terv részeként a légitársaság folyamatosan új Airbus A321neo repülőgépekkel bővíti gépparkját.

A légitársaságé a világ egyik legfiatalabb és leginkább üzemanyag-takarékos flottáját üzemelteti, amelynek átlagéletkora 4,6 év. A Wizz Air az Airbus A321neo legnagyobb üzemeltetője Európában, és világszerte az egyik legnagyobb önálló rendelésállománnyal rendelkezik: több mint 370 korszerű Airbus A321neo repülőgép várja, hogy szolgálatba álljon, és hozzájáruljon a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez.

A flotta megújítása mellett folyamatosan dolgoznak újabb üzemanyag-hatékonysági kezdeményezéseken és a kapcsolódó adattudomány fejlesztésén.