A Wizz Air-pilóták is bemondják a meccseredményeket

Forrás: turizmus.com

 2016. június 16. 13:09

A Wizz Air pilótái is tájékoztatják az utasokat a repülés alatt tartott futballmeccsek állásáról félidőben és a mérkőzések végén – közölte a légitársaság.

Az információt a budapesti irodából, a légitársaság műveleti irányító központjából küldik a pilótáknak az ACARS kommunikációs rendszeren keresztül, így biztosítva, hogy a legfrissebb eredmények eljussanak a több mint tízezer méter magasságban repülő futballrajongókhoz.

Az utasoknak előre szólna arról, hogy friss eredmények bejelentése következik, így azoknak, akik később felvételről szeretnék megnézni a meccset és nem akarnak értesülni a valós idejű állásról, lehetőségük nyílik felkészülni a spoiler bejelentésre.

 

A Wizz Air az Európa-bajnokságon részt vevő 24 ország közül 19-ből működtet járatokat. A társaság különjáratokkal támogatja a futballrajongókat, csapatuk meccsének idejéhez igazodva a franciaországi helyszínekre szállítja, majd a meccset követően hazaszállítja őket. Ezenkívül a magyar válogatott választott légitársasága, ugyanis a nemzeti csapat a Wizz Air új  Airbus A320 repülőgépének fedélzetén utazik a meccsek helyszínei között.

Korábban az easyJet közölte, hogy a pilótái tájékoztatnak a meccseredményekről.