A Wizz Air szerződést bonthat a Malév GH-val

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 03. 11:02

A diszkont-légitársaság kilátásba helyezte földi kiszolgálására kötött szerződésének felmondását a Malév Ground Handlinggel annak közelmúltban folytatott, megtévesztő gyakorlata miatt.

Jelenlegi működésével a Malév Ground Handling megsérti jogi kötelezettségeit, amikor a kihirdetettnél magasabb árat számít fel az utasoknak, illetve a Wizz Air kínálatában nem szereplő szolgáltatásokat értékesít számukra – közölte Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója a Malév Ground Handling megtévesztő gyakorlatával kapcsolatos fogyasztóvédelmi vizsgálatra reagálva.

A Wizz Air elvárja, hogy partnerei teljesítsék kötelezettségeiket

Fotó: wizzair.com

„A helyzet megoldásának érdekében minden lehetőséget megvizsgálunk, beleértve a szerződés felmondását is” – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Diederik Pen közölte azt is: a Wizz Air szigorú követelményeket szab az utaskezelés területén, és elvárja, hogy kiterjedt hálózatán belül minden partnere eleget tegyen ezeknek. Ha bármely partnerük megszegi kötelezettségeit, és félrevezeti a Wizz Air utasait, akkor alapos vizsgálattal, illetve szükség esetén jogi lépésekkel kell szembenéznie.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium néhány napja jelentette be, hogy fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezett a Malév Ground Handlinggel szemben, mert sajtóhírek szerint a földi kiszolgáló a repülőtéri szolgáltatásokat  – például a repülőtéri utasfelvételt – az előzetes tájékoztatásban szereplőnél magasabb áron értékesíti az utasoknak.

Mint arról beszámoltunk az index.hu cikke alapján: Budapesten a Wizz Air weboldalán szereplő díj több mint a dupláját szedi be a diszkont-légitársaság földi kiszolgáló személyzete, a Malév GH Zrt. azoktól, akik elfelejtettek online becsekkolni – a konkrét ügyben 30 euró (akkori árfolyamon 9950 forint) helyett fejenként 20 ezer forintot kellett fizetnie az esetet jelentő párnak. Az már csak a kapu után derült ki számukra, hogy az „airport checking fee″ szolgáltatás helyett indokolatlanul a „catch your flight″ szolgáltatást fizettették meg velük.

A cikk megjelenése után a Wizz Air közölte, hogy egyáltalán nincs „catch your flight″ terméke, és megtette a szükséges lépéseket, hogy utasfelvételi pultjainál ne értékesíthessenek a Wizz Air által nem kínált szolgáltatásokat.