A zarándokutak is követik a legújabb trendeket

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2018. május 03. 14:39

A vallási utak mellett kulturális körutakat és városlátogatásokat kínál az idén a Makrovilág utazási iroda.

Több mint 31 éve jött létre a Makrovilág utazási iroda, amely e három évtized alatt többször is megújult, alkalmazkodva a megváltozott piaci igényekhez és körülményekhez - emelte ki Madari Gyula tulajdonos-igazgató csütörtöki rendezvényükön.

Ma már a turisták minden információt megtalálnak az interneten, ugyanakkor egyre fontosabbak a jó minőségű szolgáltatások.

Az iroda ma is fontos szerepet játszik a magyar katolikus vallási életben. Három évtizedes működése alatt több mint félmillióan utaztak a Makrovilággal. Sok nagy országos és nemzetközi zarándokutat szerveztek meg, amelyek közül Madari Gyula kiemelte a 2000. évi Római Szentévi Zarándoklatot és a 2007. évi Fatimai Nagy Zarándoklatot.

Ugyanakkor tény, hogy a vallási utak népszerűsége csökkent, hiszen egyre kevesebben járnak hittanra, templomba. Viszont a világ megismerése iránti igény növekedett, beleértve az egynapos belföldi utakat csakúgy, mint a sokéjszakás, távoli kontinensekre szóló utazásokat, ennek megfelelően bővült ki az iroda által kínált programok köre is.

Sokan érdeklődnek a részben repülővel megvalósuló zarándokutak iránt, ezért népszerű úti cél például Krakkó vagy Lourdes és a Baltikum.

Az iroda a klasszikus zarándokutak mellett kulturális körutakat és városlátogatásokat is szervez. Idén közép-ázsiai nagykörutat, grúz-örmény túrát, valamint asztanai és isztambuli városlátogatást is kínálnak. Asztana, Kazahsztán fővárosa egyike a világ legizgalmasabb, futurisztikus építészetéről híres új metropolisainak.

Astana, a futurisztikus főváros

Fotó: Makrovilág

A csütörtökön rendezvényen kiemelték a 2020-as olaszországi eucharisztikus kongresszusra szervezett utakat, a Szent Pió atya jegyében szervezett zarándoklatokat, az olasz szentek nyomában jelszóval meghirdetett programokat. A portugál kegyhely, Fatima változatlanul népszerű, akárcsak a szentföldi és mexikói zarándoklatok.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Réthy Júlia

2018. február 14.