A330-assal is repül Budapestre a Qatar Airways

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 01. 15:07

A Qatar Airways augusztustól további heti négy járattal és egy szélestörzsű géppel bővíti budapesti kapacitását.

Amint arról június közepén már beszámoltunk, a Qatar Airways augusztus 4-től heti négy új járatot üzemeltet Budapestre. A légitársaság 14-ről 18-ra emeli a heti járatok számát megfelelve ezzel a nyári időszakban Budapestre látogató turisták megnövekedett igényeinek.

További újdonság, hogy augusztus 1-től bemutatkozik a légitársaság szélestörzsű Airbus A330 géptípusa is az útvonalon. Ezzel az Airbus A320 és A321 géptípussal üzemelő napi két járat egyikét váltja ki a légitársaság.

A Qatar Airways egyik A330-asa

Fotó: Qatar Airways

Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével majdnem megduplázódik a jelenlegi kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság. A 17.30-kor Budapestről induló járatot üzemelteti A330-asokkal a légitársaság.

A 330-as a ferihegyi betonon

Fotó: Qatar Airways

Grisha Jenkov, a légitársaság régiónkért felelős menedzsere a járatbővítés alkalmából a Budapest Airporton megrendezett sajtóeseményen elmondta: “Nagyon örülünk, hogy további négy járattal bővíthetjük Dohából Budapestre érkező járataink számát. Útvonal-fejlesztési terveinkkel összhangban ez a döntés tovább növeli kapacitásunkat és így üzleti, illetve turista utasainknak is kedvező csatlakozási lehetőséget kínálhatunk számos ázsiai városba, mint például Chiang Mai, Krabi, Pattaya, illetve Canberra vagy Zanzibár és Dar-es-Salam.

Grisha Jenkov

Fotó: turizmus.com

További öröm számunkra, hogy augusztus 1-től a napi két járatunk egyike már a szélestörzsű A330-as géppel teljesít szolgálatot."

A szakember emlékeztetett rá, hogy nyolc évvel ezelőtt, a légitársaság magyarországi debütálásakor heti három járat közlekedett Doha és Budapest között, ma pedig már jóformán a hét minden napján három járat közi össze a két várost.

A járatbővítést bejelentő eseményen készült csoportkép, a jobb szélen Sárik Tamás, a Qatar Airways éretékesítési igazgatója és Grisha Jenkov

Fotó: Qatar Airways

Az A330 business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, összhangban Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával. Az ülések hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét.

Az ülések számítógépes és USB csatlakozókkal felszereltek, illetve intelligens eszközök csatlakoztatását is lehetővé teszik. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására.

[A meghívottak megkóstolhatták a budapesti járat business osztályán felszolgált ételeket is

Fotó: [forrás]

A turistaosztály ülőhelyei is nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, 27 cm-es egyedi monitorok és távirányító készülékek állnak az utasok rendelkezésére.

Az augusztus 4-én induló heti négy járatot a légitársaság Airbus A320 géptípussal üzemeli, 12 business és 132 turista üléssel.

Az utasok élvezhetik a légitársaság díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerét az Oryx One-t, amely akár 4000 szórakozási lehetőséget is kínál.

Kapcsolódó cikkek