A380-assal repül Japánba az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2022. október 12. 14:53

Miután a japán kormány múlt hónapban enyhítette az ország beutazási korlátozásait, jelentősen megugrott a Japánba jegyet foglaló utazók száma. Az Emirates a növekvő igényekre reagálva az egyik legnépszerűbb repülőgéptípusát veti be a légitársaság kapacitásának növelésére.

A japán kormány szeptember elején jelentette be, hogy enyhíti a beutazási korlátozásokat, ami többek közt azt jelenti, hogy eltörölték a napi belépési korlátozást, és feloldották a COVID-19 tesztelési és önkarantén protokollt a beutazók számára.

A rendelkezés eredményeként azonnal megugrott az országba beutazni vágyók száma, ezért a legnagyobb nemzetközi légitársaság, az Emirates november 15-től, A380-as óriásgépének bevetésével növeli a Narita-Dubaj útvonal kapacitását. Ezzel a magyar utazók is egy kényelmes, dubaji átszállással juthatnak el a szigetországba.

A járatnöveléssel a légitársaság célja, hogy kiszolgálja a Japánba irányuló utazások iránti növekvő keresletet, választási lehetőséget és rugalmasságot biztosítva az utasok számára.

A légitársaság idén ünnepli két évtizedes sikeres működését az oszakai Kansai nemzetközi repülőtéren. Az Emirates volt az első légitársaság, amely 2002-ben légi összeköttetést létesített Japán és az Egyesült Arab Emírségek, valamint az Arab-öböl menti országok között. A világjárvány legnehezebb időszaka alatt a légitársaság azzal járult hozzá a japán gazdaság működéséhez, hogy az ország és más globális piacok közötti alapvető fontosságú légi áruszállítást bonyolította.

Az Emirates A380-as repülőgépe nagyon keresett az utazók körében, ami nem meglepő. A Naritára és Naritáról érkező járaton 14 elsőosztályú lakosztályt és 76 fekvőhelyes ülést kínál a Business Class utasosztályon.

Annyian akarnak Japánba utazni a korlátozások feloldása után, hogy az Emirates légitársaság a legnagyobb kapacitású repülőgépét is forgalomba állítja a Dubaj-Narita útvonalon

Fotó: Emirates

Az utasoknak a tágas és kényelmes kabinok mellett olyan kiemelkedő élményeket biztosító szolgáltatásokban lehet részük, mint a fedélzeti társalgó, a Shower Spa és a díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszer, amely több mint 5000 szórakoztató csatornát tartalmaz – köztük magyar nyelvű filmeket és egyéb tartalmakat is.

A légitársaság a légi utazás iránti növekvő kereslettel összhangban fokozatosan felgyorsítja az A380-as repülőgépek üzembe helyezését. Jelenleg az Emirates óriásgépe több mint 30 globális célállomásra közlekedik, és a közeljövőben további útvonalakat jelentenek majd be.

A több mint 60 országból érkező szabadidős utazók ma már vízummentesen és kötelező idegenvezetés nélkül utazhatnak Japánba. Az utazóknak azonban továbbra is ellenőrizniük kell a beutazási feltételeket.