Abszolút Debrecen néven garantált városnéző séták indulnak

Forrás: turizmus.com

 2015. június 19. 09:35

A Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület Abszolút Debrecen címmel nyári belföldi turisztikai kampányt indított, melynek keretében az akció időtartama alatt, június 22. és július 13. között garantált városnéző sétákat indít.

A városnéző séták célja bemutatni Debrecen régi-új arcát, azaz a város jól ismert nevezetességei mellett a kevésbé ismert helyi történeteket, legendákat, érdekességeket, valamint az elmúlt időszakban megvalósult turisztikai fejlesztéseket. A séták résztvevői szakavatott helyi idegenvezető segítségével fedezhetik fel Debrecen belvárosát és a Nagyerdőt. A program az idegenvezetés mellett tartalmazza a Debrecen abszolút szimbólumának számító Református Nagytemplom és a Nagyerdei Stadion megtekintését, valamint egy egyszeri utazást villamossal a Nagytemplom és az Aquaticum megállók között.

 

A városnéző séták a Debrecenbe érkező turisták mellett a helyiek számára is érdekes kikapcsolódási lehetőséget ígér, így a programra a debreceniek jelentkezését is várják a szervezők.

A program előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni a www.iranydebrecen.hu weboldalon az Abszolút Debrecen boxban lehet.

Időpontok: 2015. június 24., 27., július 1., 4., 8., 11.

Időtartam: 3 óra (10.00 - 13.00)

Találkozás időpontja és helye: 10.00, Református Nagytemplom előtt

Amennyiben a létszám betelt, újabb időpontok lesznek elérhetők a fent említett felületen.

Az „Abszolút Debrecen" akció további részleteitől a http://abszolutdebrecen.hu oldalon található bővebb információ.