Új nevet kapott Abu-Dzabi repülőtere, látványos videóban mutatta meg új arculatát

Forrás: turizmus.com

 2024. február 12. 11:51

Az Egyesült Arab Emírségekben található Abu-Dzabi nemzetközi repülőteret átkeresztelték Zayed Nemzetközi Repülőtérre. A nevét az Egyesült Arab Emírségek alapító atyjáról, a néhai Zayed bin Sultan Al Nahyan sejkről kapta.

Az átnevezéssel egy időben a repülőtér új márkaarculatát is nyilvánosságra hozták, melyről egy látványos videót is közöltek. Az új logó inspirációjaként egy hagyományos dhow vitorlás, egy datolyapálma, a Nap, a Qasr Al Hosn erőd és az A terminál szolgált.

A Zayed Nemzetközi Repülőtér nemrégiben átadott A terminálja a világ egyik legnagyobbja, amely évente akár 45 millió utas fogadására is alkalmas. Az A terminál teljes üzembe helyezését követő első 60 napban a repülőtér 4,48 millió utast fogadott, 1,21 millió érkezéssel, 1,22 millió indulással, kétmillió átszállással és több mint 24 000 járattal.

Új nevet és arculatot kapott Abu-Dzabi repülőtere

Fotó: Abu Dhabi Airports / Facebook

 

A repülőtér 2023. decemberében 117 úti célt szolgált ki, ami 20 százalékos növekedést jelent a 2022-höz képest, köszönhetően a 28 nemzetközi légitársaságból álló, növekvő légitársasági hálózatnak.

Az A terminált biometrikus technológiával szerelték fel az átvizsgálás és a beszállás folyamatának egyszerűsítése érdekében, valamint 35000 négyzetméternyi kiskereskedelmi és F&B területen 163 üzlethelyiség várja az utasokat.

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways minden tevékenységét az A terminálra helyezte át – írja a Business Traveller.