Abu Dhabiban alapít a Wizz Air új légitársaságot

Forrás: turizmus.com

 2019. december 12. 18:14

A Wizz Air bejelentette, hogy elvi megállapodást kötött a Wizz Air Abu Dhabi létrehozásáról az Egyesült Arab Emírségekben az Abu Dhabi Development Holding PJSC (ADDH) csoporttal. Az új társaság lesz a Wizz Air első Európán kívül létrehozott leányvállalata.

A tervek szerint a Wizz Air Abu Dhabi vegyesvállalatként alakul meg várhatóan 2020 második felében. Az új, ultradiszkont modellben működő légitársaság a Wizz Air már meglévő közép-, kelet- és nyugat-európai piacai felé kíván járatokat indítani, hosszú távon pedig az indiai szubkontinens, a Közel-Kelet és Afrika felé terjeszkedne.

Az új légitársaság elindulásának időpontja többek között az ADDH-val kötendő végleges megállapodás hatályba lépésétől, a tranzakcióhoz szükséges bel- és külföldi engedélyek megérkezésétől, valamint attól függ, hogy az új légitársaság mikor kapja meg az összes szükséges hatósági jóváhagyást az Egyesül Arab Emírségek Polgári Légiközlekedési Hatóságától a légi fuvarozási engedély (AOC) megszerzéséhez – írják közleményükben.

Abu Dhabi nemzetközi repülőtere a régió leggyorsabban növekvő légiközlekedési csomópontjai közé tartozik

Fotó: Pixabay

A Wizz Air Abu Dhabi a keskenytörzsű Airbus A321neo repülőgépekből álló flottával fog belépni a számításaik szerint 5 milliárd potenciális utassal rendelkező európai és Európán túli piacra.