Adószakmai konzultációs kávézás szerdánként

Forrás: turizmus.com

 2018. július 23. 11:10

A budapesti FLOW kávézóban várja „adószakmai konzultációs kávézásra” az utazási irodák munkatársait a nyár folyamán szerdánként Antalóczy Györgyné könyvvizsgáló, adószakértő.

A szakember arról tájékoztatta lapunkat, hogy a nyár végéig minden szerdán 10. és 15. óra között várja az érdeklődő utazásszervezők és –közvetítők képviselőit az Andrássy út 66. szám alatt található FLOW kávézóban adószakmai konzultációval összekötött tanácsadói fogadóórájára. A legközelebbi időpont július 18., szerda.

Az érdeklődők a fiatalos stílusú, tágas, levegős, belső árnyékos terasszal is rendelkező helyen egy finom kávé mellett kötetlenül beszélgethetnek az adószakértővel aktuális szakmai kérdésekről, problémákról.

A konzultáció keretében egyebek között olyan kérdésekre ad választ Antalóczy Györgyné, mint például mi tekintendő utazási csomagnak, milyen áfakulcsot kell alkalmazni együttes szolgáltatások esetén, kinek kell kaució, mi legyen a szerződésekkel, közvetített vagy igénybe vett szolgáltatásokkal, kártérítés vagy kártalanítás, számlázva vagy nem számlázva, a visszaadott részvételi díjnak mi lesz a bizonylata, a cseredíj mennyi lehet, vagy milyen a bizonylata, ha átnevesítenek szolgáltatást, mi a teendő, ha a repjegy nem átírható más névre a csomagban…

Adószakmai konzultáció egy jó kávé mellett

Fotó: FLOW

„El lehet hozni az alkalmazott számlázási mintákat, megnézzük együtt, jó-e, és megvédhető-e a gyakorlatuk egy ellenőrzés esetén, de megbeszélhetünk későbbi adóellenőrzés előtti adózási átvilágítást is. A kérdésekre, remélem, többségében fogok adóellenőrzést-kiálló válaszokat adni” – hangsúlyozta Antalóczy Györgyné, majd hozzátette: „Abban reménykedem, hogy ha néhányan eljönnek, és isznak egy nem megszokott, de nagyon jó kávét, megkóstolják a lencsefasírtot, a tápiókapudingot vagy a vegán palacsintát, talán én is hozzá tudok járulni egy kicsivel a most zajló gasztoforradalomhoz.”

Augusztus elsején az idegenvezetőknek tart speciális konzultációt a szakértő a FLOW kávézóban.