Adventi buszos behajtás Bécs belvárosába

Forrás: turizmus.com

 2019. november 18. 13:12

November 30-án, december 7-én, 14-én és 21-én ideiglenes autóbusz-zónát létesítenek Bécsben, amit csak érvényes autóbusz-behajtási jeggyel lehet megközelíteni.

Bécs városa 2019. november 30-án, december 07-én, december 14-én és december 21-én az adventi rendezvények alkalmából a városközpontban az 1., valamint a 6-9. kerületekben az eddigi gyakorlatnak megfelelően ideiglenes autóbusz-zónát fog létesíteni, amit csak érvényes autóbusz-behajtási jeggyel lehet megközelíteni – tájékoztatott a NiT Hungary.

A zónába a megjelölt napokon csak előre meghatározott számú autóbusz kap behajtási engedélyt.

Az autóbusz-behajtási jegy kizárólag online módon rendelhető meg, legkésőbb egy héttel az érvényességi nap előtt, a szükséges járműadatok megadásával. A hitelkártyával fizetendő díj 44,37 euró (megrendelésenként az egyszeri szövetségi adó 14,30 euró, plusz 30,07 euró közigazgatási illeték autóbusz-behajtási jegyenként).

Az online rendelési felület IDE kattintva érhető el.

Idén is sok turistát várnak a bécsi karácsonyi vásárra

Fotó: Pixabay

Az „Advent 2019” rendezvényekre ingyenes autóbusz parkolót alakítanak ki az Ernst Happel stadionnál, közvetlenül az U2-es metróvonal megállója mellett. Ennek a parkolónak a használatához autóbusz-behajtási engedély nem szükséges.

A Schwedenplatz területének megközelítése autóbusz-behajtási jeggyel nem rendelkező gépjárművek számára már nem lehetséges.

A városközpontban lévő adventi piacok a Pratersternnél létesített új ki- és beszállási helytől az U1-es és U2-es metróvonalakkal közvetlenül elérhetők.