Aegean-Airbus megállapodás

Forrás: turizmus.com

 2018. június 22. 17:08

Az Aegean Airlines elnöke, Eftchios Vassilakis, vezérigazgatója, Dimitris Gerogiannis és az Airbus vezérigazgatója, Tom Enders aláírta azt a 42 db újgenerációs A320neo típusú repülőgép vásárlásáról szóló szerződést, melynek értéke eléri az 5 milliárd dollárt.

Ez a megrendelés Görögország egyik legnagyobb magánbefektetése, mely elősegítheti nemcsak az Aegean Airlines, hanem a görög turizmus és általában Görögország gazdasági növekedését. Az A320neo újgenerációs repülőgépek alkalmasak hosszabb távú célállomások elérésére, és nagyban hozzájárulnak a vállalat versenyképességének növeléséhez, hiszen jelentős üzemanyag-megtakarítással és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással üzemelnek.

Egész Görögország turizmusát fellendítheti az üzlet

Fotó: turizmus.com

Az Aegean Airlines ezen kívül további 30 millió eurót fektet be a következő két évben az athéni nemzetközi repülőtér területére tervezett, 12 000 négyzetméteres képzési központ felépítésére. A tréningközpont modern, minden igényt kielégítő tantermekkel, valamint a legkorszerűbb repülő szimulátorokkal is fel lesz szerelve, és így alkalmas lesz az Aegean pilótáinak és légiutas-kísérőinek teljes képzésére.

Kapcsolódó cikkek