Aegean–Ciprus: macaronkészítés a Szamosban

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. december 10. 13:41

December 10-én mintegy húsz utazási irodai szakembert látott vendégül a Szamos Cafeban az Aegean Airlines és a Ciprusi Turisztikai Minisztérium.

A meghívottak – akiket immár harmadszor invitált karácsonyi partira a Kossuth téri Szamos művekbe a két ciprusi házigazda – ezúttal macaront készítettek. Majd meg is e(he)tték, amit "főztek".

Ács Viktória (Ciprusi Turisztikai Minisztérium) és Kovács Kriszta (Aegean Airlines) a vendégekre várva a Szamos Cafe emeletén

Fotó: turizmus.com

A helyszínválasztás jelképes is lehet, hiszen, Ciprus egy különlegesen "finom", mégis, sokak számára elérhető desztináció. A hamisítatlan mediterrán élményt nyújtó, mégis, az Európai Unió minden vívmányát és kényelmét biztosító szigetországba nyáron heti négy, télen heti három járatot kínál az Aegean. Pontosabban, a görög  légitársaság ennyi járatot kínál Budapestről Athénba, ahonnan azután napi hat (!) járatot Larnacába. Profi utasok, illetve utazásszervezők számára ez nem nehézség, hanem inkább lehetőség egy hosszabb-rövidebb athéni stop-overre.

S ami ugyancsak nem elhanyagolható – ahogyan azt Kovács Kriszta, az Aegean budapesti értékesítési képviselője hangsúlyozta –, a görög légitársaság nem low-cost, hanem hagyományos szolgáltatást nyújt, mind a fedélzeten, mind a földi becsekkolás alkalmával.