Afrikában is színre lép a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2020. február 14. 13:23

2020-ban sem állna le a növekedéssel a FlixBus: belföldi hálózatot alakít ki az Egyesült Királyságban és Portugáliában, és további nemzetközi összeköttetéseket is megvalósít – adta hírül a cég.

Az Egyesült Királyságba 2016 óta közlekednek Franciaországból, Németországból és a Benelux államokból a februárban már 7. születésnapját ünneplő távolsági buszszolgáltató zöld járművei. A FlixBus ugyanebben az évben megvásárolta a Megabus kontinentális üzletágát, így az Egyesült Királyságba közlekedő nemzetközi vonalakkal megerősítette a szigetország és a szárazföldi Európa közötti összeköttetéseit. Idén a vállalat szeretné megnövelni a járatsűrűséget a nemzetközi járatokon, és elindítaná az első belföldi összeköttetéseket is az Egyesült Királyságban.

Portugáliában 2017-ben kezdett szolgáltatni a vállalat, nemzetközi hálózata több mint 50 európai célállomással köti össze az országot. Tavaly a buszpiacot megnyitották, így a FlixBus úgy döntött, 2020-ban belföldi hálózatot alakít ki, miközben a nemzetközi összeköttetéseket is kiterjeszti. A tervek szerint 80 portugál várost kötnek majd össze zöld buszok – írta a cég közleményében.

Az Egyesült Királyságban és Portugáliában is belföldi hálózatot alakít ki a buszvállalat

Fotó: FlixBus

Új célterület a Baltikum és Marokkó

Lengyelországból 2016-ban indítottak nemzetközi járatokat, 2017-ben pedig belföldi viszonylatokon is szolgáltatni kezdtek. A lengyel siker miatt a vállalat úgy döntött, hogy tovább terjeszkedik a régióban. Miután 2019-ben Ukrajnában növekedett, a cég 2020-ban a Észtországot, Lettországot és Litvániát is összekapcsolja Lengyelországgal.

A FlixBus ezenkívül megkezdi a jegyek értékesítését Franciaország és Marokkó között, az első buszok február 18-án indulnak. Kilenc marokkói város, így Marrákes, Rabat, Fez, Meknes, Tangiers és Casablanca is közvetlen kapcsolatba kerül 27 francia célállomással. Ennek köszönhetően egy átszállással Európa számos pontjáról juthatnak el Marokkóba a FlixBus utasai. A buszokat egy új helyi partner, a CTM üzemelteti majd. A CTM korábban a francia Eurolines partnere volt, amelyet 2019 májusában vásárolt meg a FlixBus.

Az új összeköttetésekkel a vállalat megjelenik Afrikában, így hálózata már négy kontinensre terjed ki, hiszen 2018-ban színre lépett az USA-ban, 2019-ben pedig Törökországban.Ezt követően sem szeretnének azonban lassítani, hamarosan piacra lépnének Dél-Amerikában és Ázsiában is.

Kapcsolódó cikkek