Afrikában terjeszkedik a South African Airways

Forrás: turizmus.com

 2015. június 11. 12:27

Afrikai útvonalhálózatának fejlesztésére és a kontinensen belüli összeköttetések javítására fókuszál Dél-Afrika nemzetközi légitársasága, a több mint 80 éve működő a South African Airways (SAA).

Nico Bezuidenhout, a South African Airways vezérigazgatója a IATA Miamiban megtartott, rendes évi közgyűlésén hangsúlyozta eltökéltségüket szolgáltatásaik bevezetésére újabb és újabb afrikai desztinációkban. „Célunk, hogy a régióban 30 százalékkal növeljük bevételeinket az elkövetkező 20 hónapban. Afrika óriási potenciállal rendelkezik, s mi szeretnénk növelni a jelenlegi 3 százalékos részesedését a globális légi közlekedésben" – mondta a vezérigazgató.

Az SAA Nyugat-Afrikában Accra és Washington D.C. közötti új járattal erősíti pozícióját, augusztus 3-tól folyamatos összeköttetést teremtve Ghána és Észak-Amerika között. Mindezek mellett code share megállapodást kötöttek az Africa World Airlinesszal, a partnerség az utasoknak zökkenőmentes átszállást biztosít Washingtonból és Johannesburgból Accrán át Ghána más desztinációi, valamint Nigéria (Lagos) felé.

A vezérigazgató a légitársaság javuló eredményeire is felhívta a figyelmet. Míg 2015 első negyedévében a légitársaság stabilizációjának megteremtésére fókuszáltak, az SAA kész áll a kapacitások növelésére az afrikai útvonalakon.