Agent trip Máltán, a legnaposabb szigeten

Forrás: turizmus.com

 2015. május 31. 20:37

Lehetetlennek tűnő küldetést teljesített Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselet-vezetője, és Kedves Marianna, a máltai légitársaság vezérképviseletét ellátó Tensi Aviation értékesítési menedzsere, amikor úgy döntöttek: 5 napos study tour keretében mutatják meg Málta legjavát.

A 18 magyar utazási iroda munkatársának szervezett májusi tanulmányút apropóját az Air Malta közvetlen, budapesti járatának 20. évfordulója adta.

Ideje leszámolni a Máltával kapcsolatos közhelyekkel. Elsősorban nem azoknak érdemes e mediterrán szigetcsoportot választaniuk desztinációként, akik a passzív, „tengerparton heverős-szállodán belül maradós" nyaralást kedvelik, hanem azoknak, akik számára a mesés környezettel egybekötött (gasztro)kulturális turizmus jelenti a fő kikapcsolódást. Málta sokkal több, mint tengerpart, annál is inkább, mert a magyarok körében preferált klasszikus, nagy plázs, a hosszan elnyúló homokos strand itt fajlagosan kevés, ugyanakkor a történelmi és kulturális emlékek egy négyzetkilométerre eső koncentrációja itt az egyik legnagyobb a világon!

 

Máltán nagy iramban és rendkívül tudatosan fejlesztik a turizmust: a tanulmányút során lépten-nyomon fejlesztéseket láttunk. A máltai Corinthia csoport dominanciája mellett jelen van a szigeteken majdnem az összes nagy nemzetközi szállodalánc: a sziget legmagasabb épületét a Hilton birtokolja, de ezen kívül még több mint egy tucat öt csillagos ház található a szigeten és persze a többi kategóriában is széles a kínálat. A Corinthia Group  St. Julian három, parti szállodájának – San Gorg Corinthia, Marina Corinthia, Radisson Blu – helyén egy 6 csillagos luxusszálloda komplexum kialakításába kezdett. A 400 millió eurós befektetés 600 új munkahelyet teremt majd.

Hangya Edina ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szigetország szakemberei kiemelt hangsúlyt fektetnek a turizmus fenntartható fejlődésére. A számtalan történelmi és kulturális emlék megóvása a máltai gazdaságfejlesztés számára fontos prioritás, hiszen felismerték, hogy – egyebek mellett – ez jelenti a szigetcsoport egyik fő vonzerejét egy világszerte egyre fontosabb és értékesebb célcsoport számára.

 

Noha Málta fapados járattal is megközelíthető, a többletszolgáltatások egyértelmű versenyelőnyt jelentenek a nemzeti légitársaságnak. Az utazásszervezőknek, sőt, sok esetben az egyénileg utazóknak is kényelmesebb és ár/érték-arány szempontjából is kedvezőbb döntés az Air Malta budapesti képviselete segítségével megszervezni a repülőutat. Az Air Malta, illetve hazai képviselete kész és képes minden olyan többletszolgáltatásra, amit egy fapados légitársaság nem, vagy csak borsos felár ellenében hajlandó biztosítani. Kedves Marianna értékesítési vezető nemcsak a legjobb árat igyekszik személyesen garantálni a magyar utazók és utaztatók számára, hanem a „tailor made" megoldásokat is, gondoljunk olyan egyéni igényekre, mint a név- vagy időpont-változtatásra vonatkozó kérések, illetve a csoportos foglalások. Az Air Malta a nyári szezonkezdettől egészen október elejéig heti két alkalommal – hétfőn és pénteken – kínál közvetlen légi összeköttetést Budapesttel. Így mindössze 2,5 órányi repülés után a világ egyik legnaposabb, arabos-olaszos hatású és kultúrájú szigetére érkezhetünk, az errefelé valóban égszínkék Földközi-tenger, a pálmafák és az óriás leanderek díszletei közé...

A tanulmányúton látottakról és az ott megismert szolgáltatásokról a Turizmus Panoráma júliusi számában részletes beszámolót olvashatnak majd.

Addig is tekintsék meg képgalériánkat honlapunkon.

A desztinációról a http://www.visitmalta.com/hu/ weboldalon, a nemzeti légitársasággal járatairól és szolgáltatásairól a http://www.airmalta.com/ oldalon kaphatnak bővebb információt.