Air Berlin és Czech Airlines kéz a kézben

Forrás: turizmus.com

 2016. május 20. 16:40

Németország második legnagyobb légitársasága és a cseh nemzeti légitársaság közös üzemeltetésről kötött megállapodást május 11-én, ennek eredményeként mindkét fuvarozó új desztinációkat vehet fel a menetrendjébe.

A Czech Airlines által üzemeltetett Prága–Düsszeldorf/Frankfurt/Hamburg/Otrava/Kassa járatokra az Air Berlin (AB) kódjával is lehet foglalni. Így a német légitársaság akár napi 2 közvetlen járatot ajánlhat utasainak a Düsszeldorf–Prága és a Frankfurt–Prága útvonalon, illetve napi összeköttetést Hamburg és Prága között – tájékoztatott a cseh légitársaság hazai képviseletét ellátó Aviareps Magyarország Kft.

A cseh légitársaság pedig kibővítheti kínálatát az Air Berlin által üzemeltetett Prága–Berlin napi járatával. Ezenkívül a Czech Airlines (OK) járatszáma is megtalálható az Air Berlin üzemelésű Berlin, Düsszeldorf, Hamburg–Keflavik járatokon. A cseh turisták így élvezhetik a zökkenőmentes átszállást Keflavikba a nyári főszezonban.

 

A Czech Airlines az Air Berlin 22. code-share partnere. Az együttműködésnek köszönhetően, heti több mint 85 közvetlen járatot kínál az Air Berlin Németország és Prága között, valamint további csatlakozásokat a Cseh Köztársaságba és Szlovákiába. Különösen az új düsszeldorfi code-share járat erősíti a Rajna-menti csomópontot számos vonzó európai és hosszú távú csatlakozással az Egyesült Államokba és a Karib-térségbe – nyilatkozta Stefan Pichler, az Air Berlin vezérigazgatója.

"Együttműködésünk az Air Berlinnel biztosítja a német ügyfeleknek a még kedvezőbb csatlakozásokat elsősorban Németország és a Cseh Köztársaság között, valamint szélesebb választékot Közép- és Kelet-Európában. Így mindkét légitársaság növelni tudja értékesítését és megerősítheti üzleti pozícióját a cseh és a német piacon egyaránt " – értékelte a megállapodást Jozef Sinčák, a Czech Airlines igazgatóságának elnöke.