Air Canada: prezentáció és közös főzés

Forrás: turizmus.com

 2017. március 16. 16:46

Rendhagyó találkozóra invitálta partnereit az Air Canada Rouge és a Budapest Airport: március 14-én délután nem csupán a légitársaság idei terveiről hallhattak a meghívottak, hanem kanadai ízeket is kóstolhattak – amelyet saját maguk főztek.

A Gastropolis Főzőiskolában tartott rendezvény igazán formabontó és rendkívül hatékony networking-csapatépítő esemény lett, ahol a résztvevők csapatokba rendeződve állították elő az előételből, két főételből és desszertből álló vacsorát.

Ám először a Budapesten tavaly debütált fuvarozó terveit ismerhették meg. Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési csapatát képviselve rámutatott: idén az Air Canada Rouge nem csupán visszatér, hanem korábban kezdi meg működését és a nyári főszezonban nagyobb járatsűrűséget biztosít Budapest és Toronto között, azon az útvonalon, ahol az elmúlt két évben 56 százalékkal nőtt az utasforgalom.

 

A Budapest Airport idei díjátadóján „legjobb új hosszútávú fuvarozó" címmel kitüntetett légitársaság regionális menedzsere, Jean-Christophe Herault reményét fejezte ki, hogy még sokáig maradhatnak a magyar piacon. 2017 egyébként számos jubileumot jelent: Kanada 150. születésnapját (amelyet többek közt a nemzeti parkokba való ingyenes belépéssel ünnepelnek), az Air Canada alapításának 80. évfordulóját és a Star Alliance 20. születésnapját. Mindezek jegyében az Air Canada gépei új festést is kapnak, amely leginkább a klasszikus modellt idézi meg.

 

 

Ami a számokat illeti: az Air Canada jelenleg 200 desztinációra napi 1500 járatot közlekedtet, és évi 45 millió utast szállít 374 gépével (amelyből 69 a hosszú távú utakon teljesít szolgálatot), és ő az egyedüli négycsillagos Skytrax-minősítésű légitársaság Észak-Amerikában. Leányvállalatát, az Air Canada Rouge-t 2012-ben alapították, felismerve a szabadidős piacban rejlő lehetőségeket és kihívásokat.

Flottájában jelenleg 46 gép teljesít szolgálatot, útvonalhálózata pedig az USA, Mexikó és a Karibi-térség népszerű üdülőhelyeit fedi le, ám nemrég elindult Európa és Észak-Afrika felé is. A légitársaság azonban nem csak a point-to-point, hanem az átszálló utasok számára is ideális választás, hiszen a budapesti járattal Torontóban számos észak-amerikai célállomásra induló gépet is elkaphatunk.

 

Ráadásul az amerikai határellenőrzés még Torontóban, indulás előtt zajlik, így elkerülhető az USA repülőterein tapasztalható hosszas sorbanállás az „immigration" pultoknál. Viszont nem árt tudni, hogy az utasoknak ez esetben nem csupán az amerikai beutazási engedélyt (ESTA) kell beszerezniük, hanem ennek kanadai párját, az eTA-t is, amely online intézhető, öt évre érvényes és 7 kanadai dollárba kerül.

Az Air Canada Rouge gépek fedélzetén 24 Premium Rouge, 39 (nagyobb lábhellyel rendelkező) Rouge+, valamint 258 turistaosztályú ülés található. A fedélzeti szórakozásról pedig széles kínálat gondoskodik, amelyet saját okoseszközünkön is hallhatunk/láthatunk, az előzetesen telepített applikáció segítségével.

 

 

Az Air Canada Rouge járatai idén már május 20-án elindulnak, és június 4-ig hetente három, június 18-ig heti négy, majd heti 5 alkalommal közlekednek, egészen október 14-ig – ismertette a menetrendet Stanislav Fajkus, az Air Canada hazai képviseletét ellátó Globair vezetője. A gépek Budapestről délben szállnak fel és 15.40-kor landolnak Torontóban, ahonnan visszafelé 19.20-kor indulnak és másnap reggel 10 órakor érkeznek meg Budapestre.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek