3D-s divatbemutatóval ünnepelte Budapesten fennállása és az elegancia 90 évét az Air France

Forrás: turizmus.com

 2023. november 11. 10:28

Idén az Air France az elegancia, a technológia és az innováció, a fine dining, az haute couture, az építészet és művészet, valamint a francia kiválóság 90. évfordulóját is ünnepli.

A világ a „je-ne-sais-quoi” érzéssel azonosítja Franciaországot, ehhez járul hozzá az Air France a kabinberendezéssel és a szolgáltatás minőségével, amely rendkívüli utazási élményt nyújt a repülőgépek fedélzetén.

Az Air France különleges helyszínen, a Szépművészeti Múzeumban ünnepelte partnereivel közösen az egyedülálló évfordulót. McPartlin-Kiss Ildikó, az Air France magyarországi irodavezetője elmondta: a légitársaság sikere legfőképp a folyamatos technológiai és stílusbeli megújulásnak és a fedélzeti kiszolgálás minőségének köszönhető. De elhivatott munkatársaink áldozatos munkája nélkül sem állnánk most itt.

Hálával tartozunk minden jelenlegi és korábbi munkatársunknak azért, hogy tovább vittek az Air France hírnevét, folyamatosan dolgoztak a minőség javításán.

Az ünneplés részeként az Air France különleges divatbemutatót tartott. A modern és fenntartható showműsorban az Air France légiutaskísérői által az elmúlt 90 évben viselt egyenruhákat mutatták be.

Az ünneplés egyik vidám pillanata a tortabontás

Fotó: Air France

A hagyományos divatbemutatókkal ellentétben, amelyek során a ruhákat fizikailag kell különböző helyszínekre szállítani, az Air France egy korszerű megközelítést választott – egy Hypergram divatbemutatót, a HD holografikus technológia legújabb innovációját – amely a múlt eleganciáját a jelenbe hozza.

Rávilágít a stewardess-egyenruhák fejlődésére, és nemcsak a változó divatirányzatokra reflektál, hanem a légitársaság elkötelezettségére is, hogy a stílust a funkcionalitással ötvözze.

Megismerhették a legelső Air France-öltönyt, amelyet Georgette Renal tervezett, a légiutaskísérők 1946-ban viseltek, és amely egy letűnt korszak katonai hatásokat tükröző lenyomatait viseli. Ezt elegánsabb, nőiesebb stílus követte 1951-ben, amikor Georgette de Trèze tervezte az uniformist. A bemutató az ikonikus Christian Dior és Balenciaga egyenruhákkal folytatódott, nem hagyva kétséget az Air France és az haute couture divat közötti szoros kapcsolat felől.

A rendezvénynek a Szépművészeti Múzeum Román terme adott otthont

Fotó: Air France

A bemutatón a Jean Patou divatház által tervezett 1976-os Concorde-ruha, az 1978-as Carven „Tropical” ruha, a showstopper 1987-es Louis Feraud nyári ruha és az Air France egyenruhák egyik legkedveltebb darabja, a Carven 1987-es Fregate ruhája is látható volt.

A 20. század eleji elegáns és klasszikus stílusoktól kezdve a mai modern, elegáns dizájnig az egyenruhák mindig a francia eleganciát és kifinomultságot testesítették meg.

Az Air France történelme szorosan összefonódott a polgári repülés fejlődésével. A vállalat kulcsszerepet játszott a repülőgépek fejlesztésében, amelynek során az Air France következetesen előtérbe helyezte az utasok biztonságát, kényelmét és a magas színvonalú fedélzeti szolgáltatást. Ez az elkötelezettség tette az Air France-t a bizalom, a megbízhatóság és a francia elegancia szimbólumává a légiközlekedési iparágban.