Air France-KLM és Copa Airlines együttműködés

Forrás: turizmus.com

 2016. november 15. 15:17

Újabb kódmegosztásos megállapodást kötött öt útvonalra a francia és a panamai légitársaság: San José (Costa Rica), Guatemalaváros (Guatemala), Managua (Nicaragua), San Salvador (Salvador) és Tegucigalpa (Honduras) lesz mostantól könnyebben elérhető.

A téli szezonban így az Air France-KLM 11 desztinációra működtet közösen járatot a Copa Airlines-szal.

2016. november 19-től az Air France-KLM csoport ügyfelei napi kétszer repülhetnek Panama és San José között, valamint napi egy járat indul San Salvadorba. Amint a kormányzat jóváhagyja, a csoport utasai már Guatemalavárosba, Managuába és Tegucigalpába is repülhetnek Panamavárosból. A Copa Airlines Közép-Amerika és a Karib térség vezető légitársasága, amelyet három egymást követő évben is Latin-Amerika legpontosabb légitársaságnak választottak.

A kódmegosztásos járatoknak köszönhetően az utasok ugyanúgy gyűjthetik és költhetik a mérföldjeiket a FlyingBlue program segítségével. Emellett az utasoknak elegendő egy jegyet venniük az útra, szélesebb körben válogathatnak a desztinációk közül, és az utazás elején feladott poggyászaikat egyből a célállomásra tudják küldeni.

Patrick Alexandre, az Air France-KLM kereskedelemért és szövetségekért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott a kooperációról: „A CopaAirline-szal kötött megállapodásunk erősítése lehetővé teszi a növekedésünket a közép-amerikai régióban. Az új kódmegosztásos együttműködés teljessé teszi a Párizs-Panama ajánlatunkat és az Air France Párizs- San José útvonalát."

„Az új kódmegosztásos egyezmény megerősíti az elkötelezettségünket az utasaink felé, akik Európa és Latin-Amerika között a panamai repülőterén szállnak át. Ez a kooperáció erősíti a régió gazdasági versenyképességét és népszerűsíti a turisztikai és logisztikai tevékenységeket"- mondta el Dennis Cary, a Copa Airlines kereskedelemért és tervezésért felelős szenior alelnöke.

Az új szolgáltatás kiegészíti a 11 KLM és Copa Airlines által működtetett járatot Panamaváros és Közép-Amerika valamint Dél-Amerika között: Santiago (Chile), San José (Costa Rica), Guatemalaváros (Guatemala), San Pedro, Tegucigalpa (Honduras), Kingston, Montego (Jamaica), Managua (Nicaragua), Lima (Peru), San Juan (Puerto Rico) és San Salvador (El Salvador) is már könnyedén érhető el az Európából induló utasoknak.