Air France-KLM: Európából elsőként a kanadai Edmontonba

Forrás: turizmus.com

 2014. november 06. 15:02

Két új desztináció, Vancouver és Edmonton is bekerült az Air France-KLM portfóliójába, így már a Csoport működteti a legtöbb járatot Európa és Nyugat-Kanada között.

A magas életminőségéről is ismert Brit Columbiában található, híres kozmopolita tengerparti város, Vancouver hamarosan folyamatosan elérhető lesz a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. 2015. március 29-től ugyanis hetente öt járatot indít majd ide az Air France. Az útvonalon a 309 férőhelyes Boeing 777-200-as típusú repülőgépek fognak közlekedni.

 

A KLM eközben Edmonton városára helyezi a hangsúlyt. Edmonton Alberta fővárosa, amely az egyik leggyorsabban növekvő gazdasággal bíró tartomány az országban. A térség egyébként is népszerű az üzleti utazók körében, köszönhetően gáz és kőolaj tartalékának, illetve fejlett mezőgazdasága és erdészeti tevékenysége miatt is. 2015. május 5-től a KLM hetente három járatot indít Edmontonba, június 22-től pedig heti négyre emelik ezt a számot. A desztinációt Airbus A330-200-as típusok teljesítik majd, amelyeken 243 férőhely van – 30 a World Business Class, 35 az Economy Comfort Zone (ahol további lábtér és kétszeresére dönthető ülés áll az utasok rendelkezésére), valamint 178 az Economy osztályon. Ezzel a KLM lesz az első és egyetlen légitársaság, amely összeköti Európát Edmonton városával. E szolgáltatása mellett a holland királyi légitársaság naponta indít járatokat az ugyanebben a tartományban található Calgary városába is.

Mivel a menetrendet úgy állítottuk össze, hogy az Air France és a KLM járatai kiegészítsék egymást, ezért ügyfeleinknek így még több átszállási lehetőségük van a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol repülőtereken. Sőt, a WestJet-tel kötött partneri kapcsolatunknak köszönhetően ez a szám még nagyobb: kanadai hálózatunk összesen 38 útvonalat tartalmaz –fogalmazott Patrick Alexandre, az Air France-KLM kereskedelmi osztályának ügyvezető alelnöke.

A Kanadában 65 éve jelenlévő Air France-KLM a 2014-es évi téli időszakban négy városba – Montreal, Toronto, Vancouver és Calgary – indít majd járatokat a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol repülőterekről, hetente összesen 46-ot. A fentieken kívül Ottawába is eljuthatnak a Csoport ügyfelei, Montrealon keresztül busszal, két óra alatt.

A KLM utasai Boeing 747-esekkel repülhetnek Torontóba. Ezeken a típusokon található az újonnan kialakított World Business osztály, amelyen az ülések 2,07 méter hosszú ággyá alakíthatóak. 2015. március 29-től, valamint a nyári szezonban, az új vancouveri és edmontoni desztinációkkal együttvéve az Air France-KLM kínálja majd a legtöbb járatot Európa és Nyugat-Kanada között.

Az Air France-KLM és a kanadai WestJet légitársaság együttműködési megállapodása lehetővé teszi, hogy az ügyfelek további 38 desztinációra eljuthassanak abból az öt kanadai városból, amely szerepel a Csoport portfóliójában.

A transzatlanti járatokat tekintve az Air France-KLM jelentős közös hálózatot működtet a Delta és Alitalia légitársaságokkal is. Ez jelenleg a légitársaságok között fennálló gazdasági együttműködések legfejlettebb modellje. A közös műveletekre, valamint a bevételek és költségek megosztására helyezi hangsúlyt, mindezt összesen 250 napi transzatlanti járatra kiterjesztve, amelyeket az Air France, a KLM, a Delta és az Alitalia működtet. Az Európa és Észak-Amerika közötti kapacitás közel 25 százalékát teszi ki ez a szövetség, amely 13 milliárd dollár bevételt generált 2013-ban. Európa és Kanada között ebbe a szövetségbe tartozik minden Air France és KLM járat, valamint a Rómát Torontóval összekötő Alitalia gép is.