Air France - KLM: nyári menetrend bővítésekkel, újdonságokkal

Forrás: turizmus.com

 2015. március 11. 13:23

A 2015-ös nyári szezonra (2015.március 29-től október 24-ig terjedő időszakra vonatkozik) az Air France-KLM csoport kapacitása 1,7%-kal növekszik a 2014-es szezonhoz képest.

A hosszú távú műveletek 1,8%-kal nőnek, a középtávú aktivitás pedig az átszervezésnek köszönhetően 1,9%-kal csökken. A Transavia alacsony költségű műveletei (+7,8%) jelentősen fejlődnek Franciaországban, erősödnek Hollandiában.

Az Air France-KLM növeli szolgáltatásait Kanadában és két új útvonalat indít: az új, heti 5 alkalommal induló Vancouver-i járatot az Air France üzemelteti majd 2015. március 25-től, Edmonton pedig 2015. május 5-től a KLM-mel érhető el (heti 3 járat, június 22-től pedig heti 5 járat). A március végétől Bogotá és Cali (Kolumbia) városokba induló KLM járatoknak köszönhetően a csoport tovább erősíti a piaci helyét Dél-Amerikában. Emellett a KLM az amszterdami Schiphol repülőtérről a napi járathoz kiegészítésképpen a nyári időszakban egy második non-stop járatot indít heti két alkalommal Curacaoba.

 

Az Air France kapacitást növel a Szöulba tartó járatok terén, valamint Szingapúrba is hárommal több járat indul a nyári csúcsidőszakban.

A vállalat kapacitást növel Dakarban (Szenegál), mostantól a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről 383 üléssel ellátott Boeing 777-300-as gépek viszik majd az utasokat.

Az Air France BEST kabinjai már február óta repülnek Dubajba. Szeptembertől az újonnan felszerelt kabinok a Bejrútba tartó járatok fedélzetén is elérhetőek. A csoport fenntartja a kódmegosztásos szerződést a Middle East Airlines-szel, a Saudia és az Etihad légitársaságokkal.

A 2015-ös nyári szezonban a középtávú kapacitás átszervezése tovább folytatódik, és 1,9%-kal csökken. Az Air France-KLM három új, az amszterdami Schiphol reptérről induló célállomással bővíti az európai hálózatát. 2015 májusától a KLM Cityhopper működteti a járatokat Belfastba, Krakkóba és a francia Montpellier-be.  Emellett Firenzébe és Baselbe a napi három járat helyett, négyet indít a légitársaság. A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről az Air France növeli a kapacitását a borok hazájába, Bordeaux-ba, az olasz Nápolyba, Billundba (Dánia), Bukarestbe és Budapestre.

A párizsi Orly és a regionális repülőterekről a csoport továbbra is átszervezi a rövid távú tevékenységet, amelyek az Air France HOP! műveletei alatt csoportosulnak.

 

A Transavia 14 új útvonalat indít, miközben erősíti a járatokat a legnépszerűbb nyári desztinációkra. Az új állomások között megtalálható például München, Dublin, Szaloniki, Varsó, Tirana, és Valencia is.

A gyors fejlődésnek köszönhetően a Transavia 20 db. Boeing B737-800-as repülőgépet rendelt, ezek a gépek támogatják a francia Transavia gyors növekedését és a holland Transavia fejlesztését. Az új gépeket 2016 és 2018 között állítják be a flottába.

 

Új termékek és szolgáltatások

Az Air France-KLM továbbra is a magas minőségű szolgáltatások iránt elkötelezett. A nyári szezon végén 20 db. Air France Boeing 777-es repülőgép kap új, BEST kabint. 2015 áprilisától az Air France továbbá bemutatja az új bőrfoteleket 24 db. Airbus A319-es, a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló repülőgépen. 2016 első felében 25 db. Airbus A320-as repülőgép is új felszereltséget kap.

A joint venture kapcsolatok (Delta, Alitalia, China Southern, China Eastern, Kenya Airways, Air Mauritius) és a stratégiai megegyezések (GOL) mellett, az Air France-KLM tovább fejleszti minden üzleti kapcsolatát. A vállalat még több frekvenciát és célállomást szeretne, éppen ezért a kanadai WestJet légitársasággal is bővíti az együttműködést. A csoport ázsiai terveit a KLM és a Xiamen Airlinessal kooperációja, és a Garuda-val kötött kódmegosztásos együttműködés (Amszterdam-Dzsakarta) is erősíti.