Rekordbevétel ért el az Air France-KLM tavaly

Forrás: turizmus.com

 2024. február 29. 10:41

Az Air France-KLM Csoport járatain összesen 12 százalékkal többen utaztak tavaly, míg a légitársaságok összkapacitása a járvány előtti érték 93 százalékán áll.

A francia–holland légitársasági csoport árbevétele 14 százalékkal rekord magas értékre, 30 milliárd euróra bővült 2023-ban az egy évvel korábbihoz képest, az üzemi eredmény pedig 44 százalékkal 1,7 milliárd euróra nőtt. Az adózott eredmény 934 millió euró volt az időszak végén, ez 28 százalékkal haladja meg a 2022 év végén jelentett szintet.

Az elmúlt évben a légitársasági csoport járataival 93,5 millióan utaztak, 12 százalékkal többen, mint 2022-ben, a járatok átlagos töltöttsége 3,3 százalékponttal 87,3 százalékra javult. A teljes évben felkínált kapacitás a járvány előtti érték 93 százaléka volt.

Tavaly javult az Air France-KLM rekord magas bevételt ért el

Fotó: 123rf.com

 

Az Air France egymilliárd euró üzemi nyeresége termelt, ez közel másfélszer nagyobb az egy évvel korábbihoz képest, a KLM pedig 650 millió euró üzemi szintű nyereséget könyvelt el, 9,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Előrejelzésében az Air France-KLM az idei évre a járvány előtti szintet elérő kapacitással és kis mértékben emelkedő költségekkel számol.Benjamin Smith, az Air France-KLM Csoport vezérigazgatója értékelésében azt írta, minden vállalásukat teljesítették, hiszen tovább stabilizálták a csoport pénzügyi helyzetét, csökkent a hitelállomány és jelentős lépéseket tettek üzemelésük fenntarthatóbbá tétele érdekében. Emellett rekord méretű géprendelést jelentettek be: 50 darab Airbus A350-es szélestörzsű gép vételéről és további 40 példányra szóló opciós jogról állapodtak meg az európai gyártóval.