Történelmi csúcsokat dönget az airBaltic, nyáron hat új járat indul Rigából

Forrás: turizmus.com

 2024. május 12. 11:34

A tavalyi év rekorderedményeit követően továbbra is kiváló működési teljesítményt és magabiztos fejlődést mutat az airBaltic.

Az előzetes mutatók szerint az első negyedév teljes bevétele várhatóan eléri a 132 millió eurót, ami 26%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest és a valaha volt legmagasabb a légitársaság első negyedévében, ráadásul az utasok száma 20%-kal nőtt 2023 első negyedévéhez képest, ami újabb történelmi csúcsnak számít az év első három hónapjában.

A 2024-es nyári szezonban hat új célállomásra indítottak járatot Rigából, ezzel már több mint 70 útvonalat kínálnak a lett fővárosból.

A Tallinnból, Vilniusból és Tamperéből indított illetve a Palanga–Amszterdam és Koppenhága–Oslo (Sandefjord, Torp) közötti járattal együtt 15 új járat üzemel a nyári szezonban.

Az airBaltic immár több mint 70 útvonalat kínál a lett fővárosból

Fotó: airBaltic

A légitársaság nagy mértékben hozzájárul a rigai repülőtér dinamikus fejlődéséhez, mivel egyre több lehetőséget kínál az üzleti és szabadidős utazók részére is. A Tirana, Pristina, Kisinyov, Ljubljana, Szkopje felé indított járatokkal újabb bővülési lehetőséget nyitott meg, főként az átszálló utasok számára.

Románia és Bulgária schengeni övezethez való csatlakozása megkönnyíti az utazást mind a Baltikumból az ezekbe az országokba utazók, mind pedig a Baltikumba utazni vágyó román és bolgár turisták számára.

A légitársaság emellett a napokban jelentette be az airBaltic Műszaki Akadémia elindítását – egy új képzést, azok számára, akik repülőgép-karbantartásban kezdenék karrierjüket vagy előre szeretnének lépni – emelik ki a közleményükben.

Az akadémia a Rigai Műszaki Egyetemmel, a Liepaja Állami Műszaki Iskolával együttműködve korszerű képzési lehetőségeket kínál majd Rigában és Liepajaban, elsősorban az Airbus A220-300 repülőgépekkel szerzett gyakorlati tapasztalatokra építve.