Az utasok 80 százaléka elégedett a légi közlekedés akadálymentesítésével

Forrás: turizmus.com

 2023. november 02. 13:37

A különleges segítséget igénylő utasok 80 százaléka elégedett a repülőterek fogyatékkal élő utazók számára biztosított akadálymentesítésével – derült ki a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) friss felméréséből.

Az IATA 2023-as globális utasfelmérése szerint a válaszadók elégedettségi szintje igencsak magas a légi közlekedés akadálymentesítésével kapcsolatban. A felmérés eredményei ugyanakkor azt is mutatják, hogy jelentősen megnőtt a segítséget kérő utasok száma. Mivel az utazási piacon egyre több az idősebb utas, ez a tendencia valószínűleg folytatódni fog, ami kihívások elé állíthatja a légi közlekedési ágazatot az utasok e csoportjának támogatása terén.

„Az egyértelmű tájékoztatás alapvető fontosságú mindenki számára, aki utazni szeretne. Bár a légitársaságok előrelépést tettek abban, hogy honlapjaikon széles körű útmutatást nyújtanak a speciális igényű utazók számára, még mindig van hová fejlődniük" – nyilatkozta Linda Ristagno, az IATA külső ügyekért felelős igazgatóhelyettese.

A felmérés résztvevőinek 20 százaléka hangsúlyozta, hogy kiemelten kell kezelni a weboldalakon a foglalásokhoz való hozzáférést.

Ezt felismerve az IATA nemrégiben iránymutatásokat adott ki annak biztosítására, hogy a légitársaságok weboldalain könnyebben elérhetőek legyenek az alapvető információk a fogyatékkal élő utazók számára is.

Az utazás előtt és a repülés során is fontos az akadálymentesítés

Fotó: 123rf.com

 

 

 

 

 

 

Az IATA iránymutatása arra összpontosít, hogy a légitársaságok honlapjait felhasználóbarátabbá tegyék, meghatározzák a segítségnyújtási kritériumokat, és arra ösztönözzék az utasokat, hogy időben, lehetőleg már a foglalás megkezdésekor kérjenek segítséget.

Az iránymutatás hangsúlyozza az egyszerűsített elérést, amely lehetővé tenné a speciális igényű utasok számára, hogy a weboldal kezdőlapjáról egyetlen kattintással hozzáférjenek az alapvető információkhoz – írja a SchengenVisaInfo.

A nemzetközi szervezet továbbá azt tanácsolta a légitársaságoknak, hogy dolgozzanak ki kommunikációs eszköztárat a fogyatékkal élő utasokkal való jobb kapcsolattartás érdekében, és alakítsanak ki jó gyakorlatokat a mozgást segítő eszközök kezelésére, berakodására, begyűjtésére és visszaszolgáltatására.