Akciós áron kapják a megmaradt ételeket a Lufthansa utasai

Forrás: turizmus.com

 2023. május 15. 12:47

Új szolgáltatást vezetett be a Lufthansa egyes európai járatain: röviddel leszállás előtt az eredeti ár töredékéért lehet megvásárolni a megmaradt romlandó ételeket.

A Lufthansa szeretne minél kevesebb élelmiszert kidobni, ezért a jövőben röviddel a leszállás előtt kedvezményes áron kínálja a megmaradt fedélzeti ételeket – írja a spiegel.de.

A légitársaság a Frankfurtba és Münchenbe tartó, hosszabb európai járatain 3,50 eurós last minute-áron árulja ezeket a termékeket. Az ajánlat csak a romlandó ételekre és süteményekre vonatkozik, amelyeket higiéniai okokból meg kellene semmisíteni a leszállás után.

Az ételek normális esetben ennél sokkal többe kerülnek, a menü ára 11,90 euró, a süteményé 4,20 euró. Ingyen már hosszabb ideje csak egy üveg vizet és egy kis csokit ad a légitársaság. Friss ételeket – amelyeket kizárólag színezékek és tartósítószerek hozzáadása nélkül készít el a Lufthansa catering-szolgáltatója – csak a legalább 60 perces utakon kapnak az utasok.

Last minute-áron értékesíti a Lufthansa a megmaradt fedélzeti ételeket a leszállás előtt

Fotó: lufthansagroup.com

A kezdeményezés, amellett, hogy pótlólagos bevételt jelent a cégnek, fenntarthatósági célokat is szolgál.

A Lufthansa leányvállalatainál, a Swissnél, az Austrian Airlinesnál és a Eurowingsnél tavaly már 80 ezer élelmiszerterméket értékesítettek az utasoknak ilyen módon.

A Lufthansa különböző intézkedéseinek köszönhetően 2022-ben a megelőző évhez képest arányosan 45 százalékkal kevesebb romlandó élelmiszer landolt a légitársaság szemeteseiben.