Albániai tanulmányút Robinson Tours módra

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 16:24

Június 1-jén érkezett haza a Robinson Tours viszonteladó partnereinek közel 30 fős csapata az albániai study túráról, melyen a résztvevők az Adria legdélebbi országának látnivalóit és a Robinson Tours árukínálatának legfontosabb szállodáit ismerhették meg.

Az első éjszaka Vlorában telt, így a csoportnak az Adriai-tenger mellett alkalma volt megtekinteni a jón-tengeri szálláslehetőségeket is, hiszen ez egyre keresettebb a magyar turisták körében. Ez nem meglepő, hiszen az utóbbi években fejlesztések és befektetések sora segítette a terület fellendülését. Vlorában például a múlt évben 3-4 kilométer hosszú új tengerparti, pálmafás sétányt adtak át, ahol éttermekkel, kávézókkal és szórakozóhelyek szolgálják a nyaralók kikapcsolódását. Az új promenádot a helyiek az „albán Miaminak” keresztelték el.

Útban Durres felé a csoport megtekintette Berat óvárosát és várát, ami az UNESCO világörökség részét képezi. A város egyik fontos kulturális jellegzetessége, hogy négy különböző vallás templomai is megtalálhatók egymás közelségében, hiszen évszázadok óta élnek békésen együtt a különböző vallásokat követő helyi lakosok.

Az albániai study résztvevői

Fotó: Robinson Tours

A többi napot a csoport Durresben töltötte, ahol a 30 km hosszú durresi, finomhomokos partszakasz 3-5 csillagos szállodáit tekintették meg. Az utolsó nap a durresi városnézés mellett jutott idő egy konyakgyár meglátogatására és konyakkóstolásra is.

Az idén nyáron a Robinson Tours Albániába az Ernest Airlines – egy fiatal Airbus-flottát üzemeltető svéd tulajdonú cég – charterével repül keddi napokon, kényelmes nappali menetrenddel, június 18. és szeptember 3. közötti indulásokkal, heti rendszerességgel.

Az utasok pihenését Albániában magyar nyelvű telepített idegenvezetők és magyar nyelven elérhető kirándulások segítik.

Kapcsolódó cikkek