ALDI Travel: bővülő magyarországi kínálat, régiós ajánlatok

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 19. 15:19

Az ALDI Travel idei kínálatáról és újdonságairól Andreas Hamorszky, az Eurotours osztályvezetője nyilatkozott lapunknak, aki az ALDI Utazás portfóliójáért felel.

Milyen kínálattal, akciókkal készül a nyári szezonra az Aldi Travel?

Az ALDI Utazás kínálatában mindig is kiemelt helyen szerepeltek a környező országokat célzó autós utak, a másik erős szegmens pedig a hajós körutazások voltak. Azt tapasztaljuk, hogy a járvány következtében még nagyobb lett az igény a környező országok néhány órás vezetéssel elérhető desztinációi iránt, ezért 2020 nyarán a korábbinál is több autós utat kínálunk: utasaink több ezer szállás kínálatából választhatnak, illetve hetente több tucatnyi akciós ajánlat is várja majd őket. A legnépszerűbb úti cél továbbra is Ausztria, Szlovénia és Horvátország.

Andreas Hamorszky: A legnépszerűbb úti cél továbbra is Ausztria, Szlovénia és Horvátország

Fotó: Eurotours

Miért döntöttek a belföldi szolgáltatók aktívabb bevonása mellett?

A járványhelyzet globálisan súlyos mértékben érintette a teljes turisztikai szektort. Meggyőződésünk, hogy ezt a soha nem látott válságot a szakma csakis összefogással, egymást segítve tudja átvészelni és kizárólag együtt tudunk elindulni a kilábalás felé vezető úton. A célunk közös: az utasoknak minél szélesebb kínálatban minél jobb minőségű utakat, szállásokat kínálni.

A járványhelyzet miatt ebben az évben sokan terveznek belföldön nyaralni, ezért folyamatosan nő az igény a jó ár-érték arányú hazai szállásokra. Magyarország gyönyörű, sokan talán most újra felfedezik a szépségeit. Minden válság egyúttal lehetőség is a korábbi működési gyakorlatok felülvizsgálatára, új lehetőségek keresésére és elindítására.

Ezért indítjuk mi is el a magyarországi szállodákat segítő programunkat, amely révén nem csupán az ALDI Utazás magyar, hanem a szolgáltatást nyújtó osztrák Eurotours kínálatába is be lehet díjtalanul kerülni. Az érdeklődő szállodáknak nincs más dolga, mint az aldi-utazas.hu weblapján elérhető, szállodáknak szóló részre kattintani és a kért adatokat megadni, mi pedig azonnal felvesszük velük a kapcsolatot. Ezzel a szolgáltatással a kínálatunkba bekerülő szállodáknak segítünk magyar szállóvendégekkel növelni a töltöttséget, de nem állunk itt meg, hiszen az is célunk, hogy támogassuk a magyar szállodákat az európai piacra való kikerülésben.

Az Eurotoursnak mintegy 1,3 millió utasa van egy évben, így a programban résztvevő vendéglátóhelyekkel megfelelő ár-érték arány mellett olyan szerződést is tudunk kötni, amely révén Közép-Európa legnagyobb beutaztatójának kínálatában is megjelennek a hazai hirdetők – ennek következtében sok millió szálláskereső fog találkozni a magyar ajánlatokkal.Ennek a speciális együttműködésnek köszönhetően könnyen előfordulhat, hogy német, svájci, vagy éppen osztrák vendégek is érkeznek majd Magyarországra az ALDI Utazás anyavállalatán keresztül. Hangsúlyozom, hogy ez a lehetőség a szállodák számára ingyenes, nincsen benne számukra semmilyen kötöttség, vagy kockázat.

Az Eurotours központja Kitzbühelben

Fotó: Eurotours

Mekkora forgalomra számítanak az akció eredményeként?

Hosszú távú partnerkapcsolatokat szeretnénk kiépíteni, amely egyrészt új vendégeket biztosít az érintett szállodáknak, másrészt az ALDI Utazás szolgáltatásait igénybe vevők szélesebb hazai  szálláskínálatból tudnak válogatni.

Idén az az elsődleges célunk, hogy közösen megmentsük a nyári szezonból mindazt, amit lehet, így bízunk abban, hogy több tucatnyi hotel jelentkezik majd programunkba. Alapvetően arra számítunk, hogy idén belföldre mutatkozik a legnagyobb kereslet, ezt az igényt szeretnénk a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgálni.

Egy népszerű horvát hotel a kínálatból

Fotó: Beli Kamik / Njivice

Az Aldi Travel eddig is forgalmazott magyarországi üdüléseket, melyek voltak eddig a legnépszerűbb úti célok és programok?

A belföldi utak legkedveltebb célállomása továbbra is a Balaton. A korábbi években a magyar tengeren kívül a nyugati régió wellnesshoteljei voltak nagyon népszerűek, illetve Budapest télen-nyáron sláger. Az ALDI Utazás mostani kínálatában is Siófoktól Vonyarcvashegyig, Zamárditól Hévízig számos balatoni település szállásai közül választhatnak utasaink. A termálfürdők kedvelői Hévíz mellett Sárvár és Bükfürdő wellness-, valamint gyógyfürdővel rendelkező szállodái közül választhatnak.

 

Külföldi, például osztrák, horvát, szlovén ajánlatokkal jelentkeznek-e a nyáron?

Igen, jelenleg Ausztriában Karintiába, Stájerországba és Tirolba kínálunk utakat, míg Horvátországban Krk szigete, illetve Prag is elérhető velünk. Arra számítok, hogy idén Szlovénia lesz az egyik titkos befutó, mivel egyre népszerűbb európai úti cél, közel van, a tengerparti nyaralástól a hegyi kerékpározáson át pedig számos sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Természetesen folyamatosan figyelemmel követjük a koronavírus járvánnyal kapcsolatos fejleményeket és amint új lehetőségek adódnak, bővíteni fogjuk az ALDI Utazás kínálatát.

Osztrák álomutakat is kínál az iroda

Fotó: ALDI Travel

Milyen higiéniai intézkedésekre számítsanak az utasok a szálláshelyeken?

A tapasztalataink szerint a legtöbb hotelben a vendégek érdekében szigorúan veszik a helyi higiéniai és egészségügyi előírásokat: a büféasztalok megszűntek és személyzet szolgálja ki a vendégeket, az éttermekben egymástól nagyobb távolságra helyezték el az asztalokat, a wellnessrészlegekben korlátozzák a benn tartózkodók számát, például szaunákban is csak családok, hozzátartozók tartózkodhatnak egy időben. Maszkot viszont szinte sehol sem kell viselni.

A hosszú bezártság után érthetően sokan szeretnének kimozdulni, kedvből tehát szerintem idén sem lesz hiány. Ami befolyásolhatja az utazási hajlandóságot, az egyrészt a családi költségvetés, hiszen ha a szülők közül bárki csak ideiglenesen is, de elvesztette az állását, vagy csökkent a család bevétele, akkor kevesebb pénz jut nyaralásra is. A másik kérdés, hogy kinek mennyi szabadsága maradt a nyári szezonra, hiszen számos munkahelyen kötelezően ki kellett venni adott arányban szabadnapokat.

 

Hogy látja, összességében milyen lesz a nyári szezon, mennyire tér vissza az emberek utazási kedve?

Arra számítunk, hogy ebben az időszakban az utasok még jobban meg fogják nézni, hogy mire adnak ki pénzt és így még többen fedezik fel kiváló ár-értékű ajánlatainkat és megbízható szolgáltatásainkat. Az ALDI Utazás például nem várta meg, hogy utasai maguk jelentkezzenek, hanem proaktívan felvette velük a kapcsolatot és az utóbbi hónapok során elmaradt szolgáltatások értékét 100%-ban megtérítette.

Mindemellett egy pénzvisszafizetési garanciával is segíteni szeretnénk az utazók döntését: autós utazásainkhoz egyszeri, fix összegért igénybe vehető pénzvisszafizetési garanciát kínálunk. Ennek értelmében a vásárló legkésőbb az indulás előtt 10 nappal minden indok nélkül lemondhatja az igényelt szállást és ellátást, melynek árát 100%-ban visszatérítjük. A sztornó biztosítás most mindössze személyenként 1500 forintért vehető igénybe, míg gyermekeknek 18 éves korig ingyenes.

Az elmúlt hetek foglalási tendenciáit figyelembe véve – amennyiben nem lesz újabb fertőzési hullám és nem zárnak le országhatárokat – július-augusztus hónapokra az előző évet megközelítő forgalomra számítunk.