Aldi Utazás: a közeli úti célok a legkeresettebbek

Forrás: turizmus.com

 2019. február 19. 13:26

Az Aldi Utazásnál tavaly a három legnépszerűbb úti cél Ausztria, Olaszország és Horvátország volt. A negyedik legtöbb foglalás Magyarországra érkezett.

Idén második alkalommal vesz részt az ALDI Utazás a budapesti Utazás kiállításon.

Az ALDI Magyarország 2017 szeptemberében indította el ALDI Utazás márkanév alatt új szolgáltatását, online foglalható utakkal és szállásokkal.

A cég anyavállalata, a Hofer 15 éve kínál utazási szolgáltatásokat. Az ALDI Utazás Közép-Európa legnagyobb beutaztató ügynöksége, az Eurotours International termékeit forgalmazza a magyar piacon.

2018-ben már több ezer utas választotta az ALDI Utazást, a legtöbben Ausztriába, Olaszországba és Horvátországba foglaltak utat, illetve szállást – derül ki a társaság közleményéből.

A célországok közül Ausztria a legnépszerűbb, minden harmadik foglalás ide érkezett. Elsősorban az osztrák síutak és városnézős programok kedveltek: Bécs és Salzburg a leglátogatottabbak, de Karintia és Stájerország is felkapott a magyarok körében. Ugyancsak sok foglalás érkezett Olaszországba, főleg az ország északi részére, ez a foglalások negyedét adta. Horvátország a dobogó harmadik helyét foglalta el a forgalom ötödével. A negyedik legtöbb foglalás Magyarországra érkezett, kedveltek a wellness hotelek, illetve feljövőben van a Balaton is, például Tihany.

A 2018/19-es síszezon három legkedveltebb régiója az eddigi foglalások alapján Semmering (Alsó Ausztria), Bad Hofgastein (Salzburg) és Heiligenblut (Karintia).

A 2019-es nyári előfoglalások esetében az a tendencia figyelhető meg, hogy egyre többen foglalnak belföldi utakat, továbbá nő a hajóutak értékesítése is, a magyar utazók elsősorban a mediterrán hajós körutakat választják.

A kiállítás szombati napján, február 23-án 14:15-kor Magyarósi Csaba YouTuber lesz az ALDI Utazás vendége, aki a Blogger Corner színpadán közönségtalálkozó keretén belül mesél utazásairól.