ALDI UTAZÁS: idén hat hónap alatt elérte a Covid előtti szintet a foglalások száma

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 29. 15:45

Sok utas választotta az idén 5 éves ALDI UTAZÁS-t 2022 első féléve során: 2022-ben hat hónap alatt több foglalás érkezett, mint a Covid előtt időszakban egy év alatt.

Változott a legnépszerűbb úti célok sorrendje is, idén Horvátországba utaznak a legtöbben. Népszerű a pénzvisszafizetési garancia is, már az utazók 90 százaléka él ezzel a plusz szolgáltatással nyaralása foglalásakor.

Az év első felében minden korábbinál több utat és szállást értékesített az ALDI UTAZÁS. 2022 első hat hónapja során már többen választották a szolgáltatót, mint 2019-ben egész évben. A magyar utasok között legnépszerűbb úti célok sorrendje is változott. A korábbi éllovas Ausztria helyett immár Horvátországba utaznak a legtöbben, az utasok 37 százaléka itt üdül, míg nyugati szomszédunk 31 százalékkal a második helyre került. A Covid-időszak alatt visszaszorult Olaszország ismét népszerűnek bizonyul, a harmadik legtöbb utas, 11 százalék Itáliát választja pihenése színhelyéül. A negyedik helyen a belföldi utak és szállások állnak. A Közel-Kelet is vonzó, Törökországba és az Egyesült Arab Emirátusokba is sokan utaznak, mindegyik országba arányaiban többen, mint például a szomszédos Szlovéniába.

„Idén szeptemberben lesz öt éve, hogy elindítottuk az ALDI UTAZÁS-t, ami a ránk jellemző kiváló minőségű szolgáltatást nyújtja alacsony áron. Több tízezer magyar utas választotta már az osztrák Eurotours által nyújtott utakat, szállásokat, és a foglalások száma 2022 első hat hónapjában kimagasló volt, hiszen fél év alatt több utat és szállást értékesített az ALDI UTAZÁS, mint 2019-ben egész évben” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Szinte minden utas pénzvisszafizetési garanciával foglal

Az ALDI UTAZÁS 2021-ben, a pandémia időszaka alatt vezette be az autós utaknál opcionálisan foglalható pénzvisszafizetési garanciát, amelyet 2022-től a repülős és hajós utazásoknál is lehetővé tett. Az üdülők így gondtalanul foglalhatják le nyaralásukat, hiszen az autós utak esetében személyenként 1500, a repülős, hajós és vasúti utazás esetében pedig személyenként 4000 forintba kerülő szolgáltatás biztosítja, hogy az indulás előtt 7 nappal, akár indoklás nélkül is lemondható a foglalás. Lemondás esetén az ALDI UTAZÁS 100 százalékban visszatéríti a befizetett összeget. Ez a szolgáltatás minden ALDI UTAZÁS csomagajánlatra vonatkozik, 17 év alattiak számára pedig díjtalan.

„A magyar utazók számára rendkívül fontos a biztonság, hiszen immár a foglalások mintegy 90 százalékát pénzvisszafizetés garanciával választják nálunk, ugyanakkor a foglalások mindössze 10 százalékában veszik ténylegesen igénybe ezt a lehetőséget. Az ALDI UTAZÁS bármilyen váratlan esemény vagy betegség esetén teljes mértékben visszatéríti a foglalás díját” – mondta Andreas Hamorszky, az Eurotours osztályvezetője, aki az ALDI Utazás portfóliójáért felel.

Születésnap nyereményjátékkal és új desztinációkkal

Az ALDI UTAZÁS az 5. magyarországi születésnapja alkalmából vonzó egzotikus úti célokat vesz fel kínálatába. Ilyen például egy 2 hetes dél-amerikai hajóút a riói karnevál élményével, vagy egy tíznapos, LNG (cseppfolyós gáz) meghajtású hajóval megtett körút az Egyesült Arab Emírségekbe. Ezenkívül Mauritius, afrikai szafari, luxusjachton történő nyaralások, osztrák síelős ajánlatok, vonatos utak Budapestről Bécsbe az ÖBB járatain, illetve budapesti indulással észak-amerikai körút is foglalható az aldi-utazas.hu honlapon. Az ALDI UTAZÁS nyereményjátékkal is ünnepli 5. magyarországi születésnapját, amelyen 5 nyaralást fog kisorsolni, a fődíj pedig egy török körút lesz.

(X)