Állami holding nyomul a lengyel légi közlekedésben

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 17. 15:35

A LOT már többször jelezte, hogy szívesen betöltené a Malév után keletkezett űrt Magyarországon.

A lengyel légi ipar konszolidálására létrehozott állami Polish Aviation Group (PGL) holding megkapta az engedélyt a Polish Airlines LOT, a LOT Aircraft Maintenance Services és az LS Airport Services vállalatok birtokba vételére - jelentette be a lengyel versenyfelügyelet, az UOKiK.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az idén januárban kezdeményezte az állami tulajdonú légiipari holding létrehozását 1,2 milliárd zloty (279 millió euró) alaptőkével a légiipari cégek egy kézbe történő konszolidálására az államkincstár portfoliójából.

A LOT szívesen terjeszkedne

Fotó: turizmus.com

A Polish Airlines LOT a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT Aircraft Maintenance Services repülőgépek karbantartásával foglalkozik, az LS Airport Services repülőtéri szolgáltatásokat lát el, beleértve az utasforgalmat, a cargo kezelését és a gépek műszaki kiszolgálását.

A PGL kezelésébe kerülő vállalatok megtartják vállalatirányítási szervezetüket és cégvezetési autonómiájukat, közös stratégiát kell hogy majd folytassanak viszont a lengyel és a kelet-közép-európai légiforgalmi piac igényeinek megfelelően.

Kapcsolódó cikkek