Állami kézbe kerül a sármelléki repülőtér üzemeltetése

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 13. 16:41

Megvásárolja az állam a sármelléki repülőteret üzemeltető, jelenleg Hévíz Város Önkormányzatának tulajdonában álló Hévíz-Balaton Airport Kft. 90 százalékát – döntött a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy az állami tulajdonszerzés során a vételár legfeljebb 90 százalékos részesedésre, egy független vagyonértékelő által megállapított 114 149 000 forint figyelembevételével határozható meg.

Az indoklás szerint a Sármellék és Zalavár határában fekvő repülőtér az állami támogatások felhasználásának hatékonyságnövelése, ellenőrizhetősége, valamint a stratégiai fontosságú turisztikai ágazat fejlesztésének elősegítése érdekében kerül állami kézbe. A repülőteret üzemeltető cégben a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség fogja gyakorolni.

A kép a tavalyi Red Bull Air Race zánkai futamára érkező egyik légi csodáról készült

Fotó: Facebook / Hévíz-Balaton Airport

A vásárlással kapcsolatos szükséges intézkedések megtételével a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert bízza meg a kormány. Egyúttal felhívja a pénzügyminisztert, hogy azonnal hatállyal gondoskodjon a Hévíz-Balaton Airport Kft. megvásárlásához szükséges  114 149 000 forint rendelkezésre állásáról.

A sármelléki repülőtér elsősorban charterjáratokat fogad, a honlapján található menetrend szerint augusztus 26. és október 14. között a SundAir fog charterjáratokat közlekedtetni németországi úti célokról (Drezda, Erfurt és Lipcse).