Négylábú turisták lepték el a lengyel állatorvosi rendelőket

Forrás: turizmus.com

 2024. január 22. 12:32

A lengyel állatorvosi rendelők újabban rendkívül sok kisállatot fogadnak Németországból is. Sok gazdi pedig turisztikai szolgáltatásokat is igénybe vesz az ott-tartózkodása alatt.

Európa jobban kereső feléről már évtizedek óta utaznak az emberek az olcsóbb egészségügyi szolgáltatásokat kínáló országokba, hogy ott végeztessenek el például fogászati vagy szépészeti beavatkozásokat. A lengyel állatorvosi rendelőket pedig újabban állatorvosi turisták lepik el.

Németországban 2022 novemberében egy jogszabályváltozás nyomán érezhetően emelkedtek az állatorvosi tarifák, aminek az lett a következménye, hogy a lengyel határ közelében élő németek már nemcsak tankolni és vásárolni járnak át Lengyelországba, hanem a kedvencüket is oda viszik állatorvoshoz. Az állatorvosi szolgáltatás árai a szomszédban körülbelül 40 százalékkal alacsonyabbak, mint otthon, ezért különösen a drága kezelések vagy nagyobb beavatkozások előtt akár messzebbről is érdemes megtenni az utat.

Lengyelországban az állatorvoslásban alkalmazott kezelési eljárások, gyógyszerek, berendezések semmiben sem különböznek a németországitól, az orvosok és a személyzet pedig – főleg a határvidéken – a legtöbb esetben beszél németül – írja a deine-tierwelt.de.

A lengyel rendelőkben körülbelül 40 százalékkal olcsóbban látják el a kedvenceket, mint Németországban

Fotó: 123rf.com

A lengyel állatorvosok szerint a határ közelében élő németek közül sokan korábban is átjártak a lengyel állatorvosi praxisokba, ám óriási méreteket csak az utóbbi időben öltött az „állatorvosi turizmus”. Azt is megfigyelték az orvosok, hogy egyre több, szabadidős céllal utazó német turista köti össze a tartózkodását az állatorvosnál tett látogatással, a kisállatok a gazdik nyaralása alatt esnek át az esedékes vizsgálatokon vagy kapják meg az oltásokat.