Alsó-Ausztria nem csak hóval várja a síelő családokat

Forrás: turizmus.com

 2016. december 01. 14:16

Alsó-Ausztria téli sportvidékein a családok apraját-nagyját sok síeléshez kapcsolódó újdonság várja, de a sípályákon kívül is gazdag a programkínálat. A tél csúcspontja a hölgyek Audi FIS Világkupa versenye december 28–29-én Semmeringen.

Alsó-Ausztria síterületei a hóhelyzettől függően decemberre tervezik a téli szezon megnyitását. A vendéglátók a mindenekelőtt családoknak szóló lehetőségekkel optimistán várják az új szezont – olvasható a tartomány közleményében

 

Kalandos téli szünidő

Az alsó-ausztriai sípályák közel fele viseli a „kék” jelzést, ráadásul számos, gyermekek számára is megfelelő felvonó szolgálja a kezdők és az apró síbajnokok kényelmét. St. Corona am Wechselbenfelépült a Wechsel Lounge, egy új épület, amelyben többek között étterem és síkölcsönző is helyett kapott.

Annaberg

Annaberg

 

Puchberg am Schneebergben december 1-jén nyit az új „Wunderwiese”, egy műanyag pálya, amely a maga 5000 m2-ével bármilyen időjárás esetén várja a síelni és szánkózni vágyókat. Családoknak ajánljuk, hogy próbálják ki Lackenhof am Ötscheren az új Snowtrailt, ami egy könnyű hullámokkal és ugratókkal tarkított új pálya. Annabergenegy új sífutópályája várja a sífutókat.

Az idei téli szezonban a „Csak lesel! – Téli kalandszünet” – program húsz kiválasztott vendéglátója speciális gyermekprogramokkal várja a legkisebbeket. Amikor a sílécek a pincében maradnak, akkor jeges vízesések megtekintése, éjszakai fáklyás kirándulás vagy éppen állatetetés szerepel a programban. Jobban telik az idő a konyhában kekszsütögetés közben, vagy egy romantikus kocsikázással a behavazott tájban.

 

Haladóknak, sítúrázóknak és hótalpas kirándulóknak

Alsó-Ausztriában 80 kilométer piros, és 25-nél is több kilométer fekete jelzésű sípálya várja a profi síelőket. A versenyzés és a sebesség iránt érdeklődők örülhetnek Annabergen a Söllnreithnál nyíló, mintegy egy kilométer hosszú tréning- és versenypályának. Itt az „Almboden” nevű pályát is kiszélesítették.

Hockhar


Ahogy Lackenhof am Ötscheren, úgy a Hochkaron is felépült egy új Snowtrail. Éles kanyarjai és hullámai miatt mindazonáltal csak felnőttek és haladók számára ajánlott. A Schischaukel Mönichkirchen-Marienseepályái február 1-jétől 16.30 és 19.30 között immár a sítúrázókat is várják, csakúgy mint Annabergen, ahol minden csütörtök este, a liftek leállása után kizárólag a sítúrázóké a terep. Reichenau an der Raxon újraindul a hótalpas kirándulók szezonja, és újra működik a felújított Rax-kötélpálya.

 

Megnyitók és csúcsesemények az idei szezonban

Mindegyik síterületen a hóhelyzettől függően indul el a téli szezon. Mitterbachban, a Gemeindealpén december 9-én és 10-én tervezik a síszezon megnyitóját, amelyen a szórakoztatásról pénteken a Kaiser Franz Joseph együttes és az Ö3-disco, szombaton pedig a Hanna és a Saubartln zenekarok gondoskodnak. Ugyancsak illendő nyitányról gondoskodik december 10-én az első „Familienfest” St. Corona am Wechsel családi síparadicsomában, ahol a szórakozást szintén változatos program garantálja.

Semmering

Lackenhof felett december 28-án immár hagyományosan felgyúlnak az égen a fények a „ballonok éjszakáján”. A Hochkaron január 27. és 29. között a legjobb freeriderek részvételével immár harmadik alkalommal rendezik meg az „Open Faces” nemzetközi kvalifikációs versenyt. Erre az alkalomra egy különleges ajánlatot is találhatnak a téli sportok kedvelői: 3 éjszaka 3 napos síbérlettel már 174 eurótól foglalható. A tél top eseményét december 28–29-én Semmeringen rendezik, az Audi FIS női Világkupát.