Amadeus Airlines’ Day repjegy-értékesítőknek

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 20. 18:12

Régi és új résztvevőkkel tartották meg az Amadeus Magyarország Kft. népszerű légitársasági napját szeptember 19-én.

Az Amadeus Airlines’ Day kitűnő alkalom arra, hogy a repülőjegy-értékesítők első kézből, a légitársaságok hazai vagy regionális képviselőitől értesüljenek az újdonságokról, és megbeszéljék velük az értékesítés során felmerülő problémákat.

Bevezetésként Magdalena Rosiak, az Amadeus Poland IT Account Managere mutatta be az Amadeus legújabb hotelfoglaló rendszerét, az Amadeus Value Hotelst, amely számtalan előnnyel rendelkezik. A Selling Platform Connect szoftver integrációnak köszönhetően például nincs szükség külön szoftverre, weboldalra, belépőkódra, jelszóra. A légitársasági foglalásokba (PNR) is bekerülnek a hotelszegmensek, az autó-, hotel- és repülőjegy-foglalások egy felületen kezelhetők, ezáltal pl. az útvonaltervre is rákerülnek a hotelfoglalások. A tartalom bőséges, a voucher azonnal rendelkezésre áll, csakúgy, mint az egyedileg meghatározott foglalási keret. A megoldás jól áttekinthető, hatékony és felhasználóbarát.

 

Air Canada

A légitársaságokról szóló előadások sorát Stanislav Fajkus, az Air Canada & Air Canada Rouge magyarországi sales managere kezdte meg. Mint elmondta, az április eleje és október vége között Budapestről Torontóba közvetlen járattal repülő Air Canada Rouge nem diszkont-légitársaság, hanem az Air Canada leisure brandje, és teljes mértékben integrálva van az Air Canada rendszerébe.

Premium Economy osztályának előnyei az ingyen felvihető második csomag, a nagyobb lábtér, az ingyenes premium ételek és üdítőitalok, valamint a szórakozást segítő Complimentary iPad. Az Economy osztályon egy ingyenes meleg ételt kapnak az utasok.

Bécsből egész évben üzemel az Air Canada járata, és 2020. május 1-jétől Brüsszelből is indul új járat Kanada legnagyobb városába.

Fotó: Air Canada

El Al

Ezután Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója beszélt az izraeli légitársaságról, amelynek budapesti járata 30 évvel ezelőtt indult el. Az UP tavalyi megszűnése után folyik a flotta egységesítése, „visszaelálosítása”, a gépeket átfestik, és a téli szezontól minden gépen lesz business osztály. Az Economy osztályon meleg bagelt is felszolgálnak a kávé és tea mellé, a fedélzetre a kézitáska mellé egy, legfeljebb 8 kg súlyú csomagot lehet felvinni. A légitársaság kisállatot is szállít.

 

LOT

Szabó Judit, a LOT Senior Sales Specialist munkatársa felhívta a figyelmet a lengyel légitársaság szeptember 22-én startoló Budapest–Szöul járatára, amely hetente három alkalommal közlekedik majd. Budapest és Colombo között pedig november 3-tól teremt összeköttetést a LOT. A hosszútávú járatok business utasai többek között a következő előnyöket élvezhetik: business lounge, priority check-in és boarding, három db 32 kg-os feladható poggyász, vízszintesen fektethető ülések, porcelán étkészlet.

A Premium Economy osztály színvonala közel áll a Businesséhez, és az ezen utazók is megkapják az elsőbbségi check-int és boardingot, valamint kedvezményes áron a business lounge használatát. A fedélzeti menü a hosszú- és a rövidtávú járatokon is megrendelhető a felszállás előtt 24 órával.

Doha, a Qatar Airways egyik célállomása

Fotó: Pixabay

Qatar Airways

Lehotai Zsófia, a Qatar Airways sales managere arról beszélt, hogy a légitársaság és a Katari Turisztikai Hivatal együttműködésének köszönhetően most nagyon kedvezményes áron, 130 900 Ft-tól kínálnak repülőjegyeket Dohába, legalább háromnapos tartózkodási idővel, legkésőbb 2020. június végén befejeződő utakra.

A programok és a szállodai szobák is kedvező áron foglalhatók, a négycsillagos szállás 23 USD-ért, az ötcsillagos 28 USD-ért. A légitársaság járataira ingyenesen feladható legfeljebb 30 kg poggyász helyfoglalási osztálytól függetlenül, az ülőhelyválasztás ugyancsak ingyenes, és az utasok négyfogásos ebédet vagy vacsorát kapnak alkoholmentes és alkoholos italokkal.

 

Aviareps

Kercs András, az Aviareps Magyarország sales managere a több mint 60 irodával rendelkező Aviareps GSA által képviselt társaságok – Air Algerie, Alitalia, CSA, Condor, Ethiopian Airlines, Asiana, Air Namibia, Air Madagascar, Xiamen Air, China Southern, Philippine Airlines, Europcar, Marriott International – kínálatát mutatta be, valamint beszélt az ezek foglalásával kapcsolatos, gyakran felmerülő kérdésekről. Egyebek mellett elmondta azt is, dolgoznak azon, hogy a júliusban bezárt Linate repülőtér október végi újranyitása után legyen egy napi Alitalia-járatuk Milánóba.

Singapore Airlines

Buzás Andrea, a Singapore Airlinest Magyarországon képviselő Tensi Aviation sales managere többek között a légitársaság kényelmi szolgáltatásait mutatta be, így beszélt az Európában először a társaság által bevezetett Premium Economy Class előnyeiről, az Airbus A380-as gépek exkluzív suite-jeiről, a Companion App mobilalkalmazásról, amellyel az utasok pl. a légitársaság egy másik gépére átszállva ott folytathatják a filmnézést, ahol az előző gépen abbahagyták, vagy a „Book the Cook” szolgáltatásról, amelynek köszönhetően a gép felszállása előtt 24 órával ki lehet választani a gépen elfogyasztani kívánt menüt.

Szó esett a Singapore Airlines Grouphoz tartozó Scoot fapadosról is, amely Európán belül Athénba és Berlinbe repül.

Diószegi Ilona (Aviation Bt.)

Fotó: turizmus.com

China Airlines és Hahn Air

Diószegi Ilona, az Aviation Bt. ügyvezetője az idén 60 éves China Airlinesról elmondta: a tajvani légitársaság számos japán városba repül, és nagyon jó csoportos árakat tudnak adni a tokiói olimpiára bécsi indulással. Tajpejbe Bécsből, London–Gatwickról, Frankfurtból, Amszterdamból és Rómából indulnak a légitársaság gépei.

Az Aviation által ugyancsak képviselt Hahn Air e-ticketing légitársaság is kerek évfordulót ünnepel az idén, méghozzá a 20.-at, a társaságon keresztül mintegy 200 kisebb légitársaság, vasúti és komptársaság jegyei foglalhatók.

 

TAP Portugal

Szolnok Péter, a TAP Portugal regionális képviselője többek között arról beszélt, hogy a légitársaság jó csatlakozásokat kínál Madeirára, az Azori-szigetekre, Brazíliába, az USA-ba, Marokkóba, a Zöld-foki-szigetekre és a Kanári-szigetekre.

Érdekesség, hogy a légitársaság a világon elsőként helyezte üzembe az újgenerációs, széles törzsű A330-900 neo géptípust. A TAP Portugal jelenleg heti hét járatot üzemeltet Budapest és Lisszabon között, de január 9. és március 27. között várhatóan felfüggesztik a keddi és a pénteki Budapest–Lisszabon járatot, valamint a keddi és csütörtöki Lisszabon-Budapest járatot.

Turkish Airlines

Végezetül a Turkish Airlines regionális sales és marketing managere, Semih Kartaloğlu tartott előadást a nagy léptékben fejlődő légitársaságról és az új isztambuli repülőtérről. A Turkish Airlines tavaly 75,2 millió utast fuvarozott, és jelenleg 333 gépe van. A légitársaság jövőre több új járatot tervez indítani többek között Marokkóba, az Egyesült Arab Emirátusokba, Szudánba, Indonéziába és Mexikóba.