Amadeus Airlines’ Day újdonságokkal

Forrás: turizmus.com

 2018. december 05. 17:03

Újra légitársasági napra invitálta a repülőjegy-értékesítőket az Amadeus Magyarország Kft.

Az előadók ezúttal is praktikus tudnivalókkal gazdagított tájékoztatókat tartottak újdonságaikról.

Szula Márk, az Amadeus Magyarország ügyvezetőjének bevezetője után Szabó Krisztián sales executive tartott prezentációt az NDC-ről és az Amadeus ezzel kapcsolatos fejlesztéseiről, ezekről információ: ITT. Elmondta: napjainkban paradigmaváltás zajlik a repülőjegy-értékesítésben, amit az utazási irodáknak is magukévá kell tenniük. Az Amadeus célja, hogy a lehető legtöbb kiegészítő szolgáltatást összefogó, az értékesítő munkát támogató platformot hozzon létre.

Diószegi Ilona, az Aviation Bt. ügyvezetője

Fotó: turizmus.com

A légitársaságok képviselői közül először Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója tartott tájékoztatót. Mint mondta, az izraeli légitársaságnál az UP októberi megszűnésével „vége lett a fapados világnak”, ezentúl a kényelmi szolgáltatásokat is igénylő utazókat szeretnék kiszolgálni. Néhány a nem fapados szolgáltatások közül: az utasok a legalacsonyabb árkategóriában is kapnak fedélzeti ellátást; állatokat is szállítanak; az ár magába foglalja a poggyász díját; előzetes ültetésre is lehetőség van.

Szabó Judit, a LOT értékesítési képviselője a lengyel légitársaság több új úti céljáról is szót ejtett. Idén tavasszal nemcsak a Budapest–New York és a Budapest–Chicago hosszú távú járatokat indította el a társaság, hanem többek között Varsót is heti négy LOT-járat köti össze május óta Szingapúrral, Tokióba pedig heti hat alkalommal közlekedik gép a lengyel fővárosból. Varsóból 2019. június 1-jétől Miamiba is közlekedik majd heti négy járat, kiváló csatlakozással Budapestről. A magyar fővárosból a 2019. február 18-ától London City repülőtérre közlekedő járat a következő bővítési terv.

Buzás Andrea, a Singapore Airlines-t Magyarországon képviselő Tensi Aviation sales managere a légitársaság kényelmes gépeinek bemutatásán túl arra is felhívta a figyelmet, hogy a szingapúri repülőtéren több mint hat órát várakozó utasok – még ha lenne is korábban csatlakozásuk – ingyenes városnézésen vehetnek részt, amire érdemes már előre befoglalni őket. A repülőtéren a közelében 2019-re megvalósuló Jewel Project miatt is érdemes lesz hosszabban időzni.

Diószegi Ilona, az Aviation Bt. ügyvezetője a China Airlines és a Hahn Air szolgáltatásairól beszélt. Különösen a Japánban 2020-ban megrendezésre kerülő olimpiai játékok miatt értékes információ, hogy a tajvani légitársaság Japán 13 városába repül Tajpejen keresztül. A Hahn Air e-ticketing légitársaság pedig több mint 350 légi-, vasúti és komptársasággal áll szerződésben.

Kercs András, az Aviareps Magyarország sales managere a GSA cég portfóliójába tartozó társaságok (Air Algerie, Alitalia, CSA, Condor, Ethiopian Airlines, Asiana, JetAirways, Air Namibia, Air Madagascar, Xiamen Air, Europcar, Marriott International) szolgáltatásait mutatta be röviden, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a légi utasok a tőlük kapott kóddal világszerte több mint 600 VIP reptéri váróba nyernek bebocsátást.

Szives Orsolya, a Finnair client managere többek között elmondta, hogy jövő március 31-étől heti három járat köti össze Helsinkit Los Angelesszel, a San Franciscóba közlekedő járatok számát pedig heti négyre emelik. Egy másik hír, hogy 2021-től a Finnair is kínál majd Premium Economy osztályt.

Lehotai Zsófia, a Qatar Airways sales managere bemutatta a légitársaság viszonylag új szolgáltatását, a Qsuite kabint, amely többek között a Kínába, Indiába, Szingapúrba, Ausztráliába és a Maldív-szigetekre közlekedő gépek business osztályán érhető el. A Qatarnak is vannak új desztinációi: idén decemberben a vietnami Da Nangba, valamint Mombasába indulnak járatok Dohából.

 

Lehotai Zsófia, a Qatar Airways sales managere

Fotó: turizmus.com

A napot Sipos Zsolt, az Emirates sales executive-ének előadása zárta. Egyebek mellett arra is kitért, hogy az Emirates a Flydubai fapados légitársasággal kötött code share megállapodást, és Emirates-jegy vásárlása esetén annak csomagkeretével és alapellátással repülhet a fapadossal az utas. Azt is javasolta a jegyértékesítőknek, hogy hívják fel utasaik figyelmét az android és iPhone-készülékekről is indítható, az eddigi tapasztalatok alapján jól működő mobil check-inre. Az Emirates számos különleges kényelmi szolgáltatása mellett a csoportoknak nyújtott extrák is érdekesek, lehetőség van például logóval ellátott fejtámasz bekészítésére.