Amadeus-akvizíció: növekvő globális jelenlét

Forrás: turizmus.com

 2018. október 09. 15:46

Az Amadeus 1,52 milliárd dollárért megvette a TravelClicket a Thoma Bravótól, és ezzel kiterjesztette jelenlétét a vendéglátó szektorban.

A hatóságok már jóváhagyták a lépést, aminek köszönhetően mintegy ezer alkalmazott csatlakozott az Amadeushoz. „A TravelClick megvásárlása szignifikánsan megnöveli jelenlétünket a vendéglátó szektorban nemcsak azért, mert bővül a termékpalettánk, hanem azért is, mert megnő a nálunk felhalmozódott know-how. Az Amadeusnak most a technológiája és az emberi erőforrása is megvan arra, hogy egy nagyon fragmentált piacon segítse a szállodásokat abban, hogy nagyszerű élményt nyújtsanak a vendégeiknek” – mondta Luis Maroto, az Amadeus elnök-vezérigazgatója. Az új szerzemény „TravelClick, egy Amadeus-cég” márkanéven az Amadeus Vendéglátóipari Fogyasztói Egységének része lesz, amit Francisco Pérez-Lozao vezet.

A régi-új márka

Fotó: turizmus.com

A New York-i székhelyű TravelClick az egyik vezető globális vendéglátóipari szolgáltató, amelynek 176 országban több mint 25 ezer ügyfele van. Innovatív, felhő alapú megoldásaival, valamint üzleti intelligencia és média megoldásaival segíti a vendéglátó szakmát.