Ameliának hívják a Wizz Air új chatbotját

Forrás: turizmus.com

 2021. április 21. 13:36

A Wizz Air bemutatja új, angol nyelvű chatbotját. Amelia, a virtuális asszisztens közvetlen információkat ad a járatokkal kapcsolatban, és általános utazási tudnivalókkal is szolgál.

A Wizz Air új chatbotját az amerikai légi közlekedés egyik úttörője, Amelia Earhart inspirálta, aki a női pilóták közül elsőként repülte át egyedül az Atlanti-óceánt.

A légitársaság közleménye szerint Amelia, a chatbot, örömmel válaszol számos olyan témában, mint például a Covid-19 járvány, a csomagok kezelése, a fizetési módok, a check-in, az önkéntes lemondás, a kisgyermekekkel való utazás vagy akár a Wizz Air további szolgáltatásai.

A virtuális asszisztens ingyenesen használható és célja, hogy az utasok könnyen jussanak információhoz anélkül, hogy kapcsolatba kelljen lépniük a légitársasággal telefonon vagy e-mailen keresztül, mindezt a vállalat weboldalának átböngészése nélkül.

A chatbot jelenleg angol nyelven, korlátozott számú téma kapcsán érhető el, azonban a fokozatos bővítésnek és fejlesztésnek köszönhetően egyre több témát lesz képes lefedni a cég tervei szerint.

A virtuális asszisztens a felhasználói visszajelzések és igények mentén képes fejlődni, tanulni, így egyre több kérdésre tud majd válaszolni

Fotó: Wizz Air

Ezen felül mostantól a Wizz Air-kollégákkal chat is ingyenes elérhető, amennyiben az ügyfeleknek olyan kérdéseik vannak, amelyekre Amelia még nem tud válaszolni. Ők a járatokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi kérdéssel kapcsolatban kereshetők, amennyiben a chaten keresztül intézett foglalásmódosítások pénzügyi tranzakciót nem igényelnek – közölték.