Influenszerek többé nem tehetik be a lábukat ebbe a kis amerikai faluba

Forrás: turizmus.com

 2023. október 21. 14:30

Mostanáig „Instragramturisták” ezreit vonzotta egy mesekönyvbe illő falu az Egyesült Államokban. A lakosoknak azonban elegük lett a felfordulásból.

Amióta az influenszerek és követőik felfedezték és lerohanták a Vermont állambeli Pomfret falucskát, oda az ott élők nyugalma. A 916 lakosú község és környéke elsőrangú fotós háttereket kínál, különösen most, ősszel, amikor a New England-i vidékeken a legszebb színeikbe öltöznek az erdők.

A fotók másik kedvelt motívuma a „Sleepy Hollow Farm”, egy 115 hektáros magánbirtok, rajta egy 300 éves parasztházzal.

Az egyik helyi lakos elmesélte, hogy az utóbbi pár évben minden felfordult a környéken, buszok szállították az embereket a farmhoz, az influenszerek rendszeresen átmásztak a kapun, amelyen pedig ott díszeleg a „Belépni tilos” tábla, és öltözőkabinokat állítottak fel, hogy cserélgetni tudják a ruháikat a rengeteg fotóhoz. A hívatlan látogatók ráadásul az utca szélén végezték el a szükségleteiket, az utcákat pedig eltorlaszolták az autóikkal.

A lakosok végül a helyi hatóságokhoz fordultak, ezek azonban pénzhiány miatt nem tudták megoldani, hogy a látogatók előtt lezárják a faluba vezető utakat.

sleepyhollowfarm_123rf

A festői falucska lakói abban reménykednek, hogy az intézkedések örökre elriasztják a nemkívánatos turistákat

Fotó: 123rf.com

A dolgok csak akkor kezdtek mozgásba lendülni, amikor a pomfretiek egy közösségi finanszírozás céljából létrehozott weboldalon keresztül saját maguk összegyűjtöttek 16 ezer dollárt. Az összeg több mint felét idén ősszel az utcák lezárására – közlekedési táblákra és rendőri járőrszolgálatra – fordították. Az utcákat csak az ott élők használhatják.

A festői falucska lakói abban reménykednek, hogy ezek az intézkedések örökre elriasztják a nemkívánatos turistákat, és csak azok a látogatók térnek vissza hozzájuk, akik tiszteletben tartják az érdekeiket – írja a t-online.de.