Amit a német vásárokról tudni kell

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 08. 19:57

Szeptember 14–16. között szakmai rendezvénysorozatot tart a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Budapesten azzal a céllal, hogy hasznos információkkal szolgáljon a résztvevőknek a sikeresen működő német vásári szektorról.

A németországi szakmai kiállítások a külföldi cégek számára meghatározó jelentőségűek, lehetővé téve a német és más nemzetközi piacokra kijutást. A Német Szövetségi Köztársaság igazán a „vásárok országa": itt található 4 a világ 7 legnagyobb vásárterülete közül, valamint 5 a 10 legnagyobb árbevételű vásártársaságból; évente mintegy 180 nemzetközi vásárt rendeznek, melyeken a Német Kiállítások Szövetsége (AUMA) szerint mintegy 180 ezer külföldi kiállító és majdnem 10 millió látogató (ebből 2,6 millió külföldi) vesz részt. A német vásártársaságok az AUMA szerint 2015-ben összesen 3,5 milliárd euró árbevételt értek el.

 

A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szeptember 14-től 16-ig tartó Vásári szakmai napok című rendezvénysorozata számos információt kínál a németországi pulzáló vásárok világáról. Az „Amit a német vásárokról tudni kell" témában szervezett, szakértő előadásokból és workshopokból álló konferenciával párhuzamosan a rendezvény első napján egy minikiállítás is megtekinthető, ahol a vásárszektorban működő különböző cégek képviseltetik magukat. Így többek között mindjárt helyben tájékoztatást lehet kapni a jelenlévő német vásártársaságok képviselőitől (Berlin, Frankfurt, München, Nürnberg és Düsseldorf) a vásárokon való részvételi feltételekről.  A rendezvény első napján ingyenes a részvétel.

Az ezt követő két napon megrendezendő interaktív tréningeken olyan tudást kapnak a résztvevők, melyet jövőbeli kiállítói részvételeiknél mind a döntéshozatal, mind a stand kialakítása és üzemeltetése, mind pedig a vásáron kiépített kapcsolatok utógondozása során hasznos útmutatóként vehetnek majd igénybe. További információ: www.duihk.hu/vasariszakmainapok.