Anastasia kivédi a vízumot is

Forrás: turizmus.com

 2017. április 29. 12:05

Bár az oroszok elég szigorúak a vízumokat illetően, most mégis kivételt tesznek: aki a St. Peter Line egyik – ezúttal szó szerint – zászlóshajójának, az Anastasiának a fedélzetére lép, annak elég, ha hat hónapig érvényes az útlevele, és máris sétálhat a Néva-parti metropolis utcáin.
A tragikus sorsú orosz hercegnőről elnevezett luxushajó 1986-ban épült, Finnországban, először a Viking Line tulajdonában volt, akkor Olympiának nevezték. Azóta teljesen átépítették, és a design, a belső enteriőr is változott. Egy olasz művészt, Riccardo Guascot kérték fel, hogy igazítsa át a hangulatot olaszosra.

Utasaink meg fogják tapasztalni, hogyan keveredik az olasz báj és orosz vendégszeretet – mondta Szergej Kotenyev, az üzemeltető Moby SPL igazgatója, a Princess Anastasia fedélzetén egy néhány hete tartott sajtótájékoztatón. Amikor megkérdezték, hogyan talált az orosz tulajdonos és olasz stílusú menedzsment egymásra, Kotenyev azt válaszolta: „Ez volt a sorsunk, ez volt a csillagokban megírva.” A megújult hajó április 2. óta közlekedik, és Szentpétervár, Helsinki, Tallinn valamint Stockholm kikötőiben horgonyoz le.

Nemcsak a szobák lettek izgalmasabbak, de a bárok, éttermek és a társalgó is felfrissült. Az éttermi menük is mediterrán ízvilágot tükröznek, olasz alapanyagokból készülnek a fogások.

A luxushajón nemcsak a szobák lettek izgalmasabbak, de a bárok, éttermek és a társalgó is felfrissült

Aki a hajón utazik, vízum nélkül 72 órán át tartózkodhat Szentpéterváron. Az egyetlen feltétel, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lenni legalább hat hónapig, valamint meg kell venni a visszaúti jegyet is, no meg a buszjegyet a városnéző túrákra.

A Princess Anastasia fedélzetén 2500 utas tud lakni és 580 autó pihenhet egyszerre a fedélközben. Természetesen nem hiányzik a sok szórakozóhely, kaszinó, medence, edzőterem, szépségszalon, különféle boltok, mozi és a gyermek-játszószoba sem.