Andalúziát szeretik a magyarok – workshop az Eurostarsban

Forrás: turizmus.com

 2014. október 17. 13:25

Élénk érdeklődés kísérte a Tourespana csütörtöki workshopját, amelyen szállodaláncok és Andalúzia egyes régióinak turisztikai hivatalai mutatkoztak be.

A rendezvényen megjelent José Luis Rodríguez de Colmenares y Fascón, a spanyol nagykövetség első beosztottja, és G. Nagy Kinga, a budapesti Cervantes Intézet kabinetfőnöke.

Javier Rodriguez Manas, a spanyol idegenforgalmi hivatal bécsi irodájának igazgatója elárulta, hogy az idén eddig - a tavalyi évhez képest - 4 százalékkal nőtt a magyar turisták száma Andalúziában, amely honfitársaink kedvelt nyaralási célpontja.

Talán Spanyolország legszebb régiójáról van szó: a nyolcmilliós népességű Andalúzia olyan történelmi városokkal büszkélkedhet, mint Cordoba, Sevilla, Granada, Cádiz vagy Málaga. A tengerparttól a havas hegycsúcsokig minden megtalálható itt. A magyarok kedvelik a tengerparti Torremolinost, de újabban az ősi spanyol városok is nagyon népszerűek, mint kiránduló célpontok.

Andalúzia a spanyol belföldi turizmusban szintén kedvelt régió, ők jönnek ide legnagyobb számban nyaralni, majd a németek, az angolok és a franciák. A fő vonzerő - a nap, a homok, a tengerpart mellett - a gasztronómia. Ez a régió a sonka és a sherry mellett a 60 millió (!) olívafa hazája is.

 

A workshopra látogatók megismerkedhettek a spanyol turisztikai hivatal legújabb, fiatalos hangvételű kampányfilmjével. Több szállodalánc is bemutatkozott, köztük a Macia hotelek, valamint a Marconfort hotelek és apartmanházak, amelyek közül többet – gyermekes családok számára kellemes, megfizethető házakat - kifejezetten a magyaroknak ajánlottak.

Az estet koktélparti - hamisítatlan tapasokkal és spanyol borokkal – valamint flamenco show zárta.