APG: az Emirates, az Air France/KLM, a Lufthansa és a Tarom a legjobbak

Forrás: turizmus.com

 2014. október 15. 16:34

Az APG (a légitársaságok értékesítési szolgáltatásainak támogatására létrejött nemzetközi hálózat) idén második alkalommal kérte fel a világ utazási irodáit, hogy vegyenek részt a három hónapig tartó APG AWARD felmérésen.

Szavazataikkal annak eldöntéséhez járulhattak hozzá, melyik légitársaság rendelkezik a legjobb értékesítési stratégiával.

Az utazási irodák körében több nyelven – köztük angolul, franciául, japánul, kínaiul, magyarul, olaszul, portugálul, spanyolul, törökül, valamint indonéz, illetve koreai nyelven – szétküldött APG-kérdőívek három alapvető kérdést tartalmaztak:

Utazási irodaként melyik légitársasággal a legegyszerűbb együttműködni? Utazási irodaként - mint az értékesítési hálózat szerves része - ügyfeleid számára melyik légitársaságot ajánlod a leggyakrabban? Melyik légitársaság kommunikál a legjobban az utazási irodákkal és az utasokkal?

A szavazás során 86 ország 2800 utazási irodája 161 légitársaságot nevezett meg.

Az Emirates lett az első helyezett az értékesítés minden szempontját illetően — az utazási irodák őt tekintik annak a légitársaságnak, amelyikkel a legegyszerűbb együttműködni, őt ajánlják a legszívesebben és a leggyakrabban az ügyfeleiknek, és véleményük szerint ő kommunikál a legjobban mind velük, mind az utasokkal — , s így ő veheti át „Az Év Légitársasága APG AWARD" díjat.

E jelölés mellett, magas szavazatszámaik eredményeképp három további légitársaság, nevezetesen az Air France/KLM, a Lufthansa és a Tarom is „APG AWARD" díjazottak, az utazási irodák ezen légitársaságok minőségi és értékesítést segítő szolgáltatásait is sokra tartják és elismerik.

Az utazási irodáknak ritkán van alkalmuk a véleménynyilvánításra, így e felmérés és díj lehetőséget kínált számukra, hogy kifejezzék véleményüket és saját szakmai tapasztalatuk alapján maguk választhassanak a világ összes légitársasága közül

A győztes légitársaságok az APG World Connect 6. alkalommal megrendezésre kerülő konferenciáján (Monaco, 2014. október 29-31.) veszik át díjaikat.