Applikáció segíti a parkolást Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. december 05. 10:49

A Parkl az autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyeket teszi elérhetővé, segítségével ugyanis olyan szállodák és irodaházak garázsaiba is beállhatunk, amelyeket egyébként nem használhatnánk.

A stresszes belvárosi parkolási próbálkozások karácsony előtt tovább fokozódnak, de egy ingyenesen letölthető, parkoláskönnyítő alkalmazás megoldhatja az autósok problémáját. A Parkl a belvárosra fókuszál, hiszen ott a legégetőbb a probléma, és végigköveti a teljes parkolási folyamatot: beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a parkolóház sorompóját, és a parkolás befejeztével rajta keresztül történik a készpénzmentes, percdíjas fizetés is. Bár az alkalmazás nemrég indult, folyamatosan bővül a csatlakozó helyszínek listája: hamarosan társasházak és irodaházak garázsai is elérhetővé válnak majd.

A Parkl a belvárosra koncentrál

Fotó: Parkl

 

„Az alkalmazás fejlesztése előtt végeztünk egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a belvárosi autósok közel 90 százalékának jelent gondot a parkolás, 44 százalékuk pedig csak kifejezetten nagy nehézségek árán tud helyet találni. Mi ezen szeretnénk változtatni, és megszüntetni a parkolással járó rossz érzést az emberekben – mintha csak a saját garázsunkba állnánk be a belváros közepén is.” – mondta Somogyi Zsolt, a Parkl társalapítója.


Kapcsolódó cikkek

Utazási trendek 2018-ra

2017. november 22.