Április 15-től útfelújítás nehezíti a ferihegyi repülőtér megközelítését

Forrás: MTI

 2024. április 11. 13:52

Hétfétől útfelújítás nehezíti a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítését - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Amint arról nemrégiben beszámoltunk, több hétig tartó útfelújítás kezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakon.

A most kiadott közlemény szerint a repülőtér felől az M4-es Cegléd irányába vezető, M0 autóút felé tartó felhajtóját újítják fel. Mivel a felhajtó ág zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd a körgyűrű felé felhajtani.

A közúton közlekedőknek a repülőtérről elindulva Budapest irányába kell az autóútra felhajtaniuk és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban tudnak visszafordulni, vagyis Budapest irányából érkezve érhetik el az M0 autóutat.

A tájékoztatás szerint további forgalomkorlátozás várható a Budapest felől érkezőknek is, mivel az M4-es autóúton a repülőtérre vezető kihajtó ágon a belső sávot felújítják. Az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak a külső sávot tudják használni.

Megnövekedett menetidővel számoljon, aki a repülőtérre akar kijutni mostanában

Fotó: 123rf.com

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások - olvasható a közleményben.