Április 9-ig kedvezményesen váltható Interrail bérlet

Forrás: turizmus.com

 2019. március 25. 10:57

Április 9-ig 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg az Interrail bérletek. Az akció az úgynevezett globál és az egyországos bérletek valamennyi típusára vonatkozik.

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy országon belül tehetünk körutazást. Ezeket az utazási lehetőségeket az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail-bérletcsalád mind biztosítja. Az egy országon belül utazóknak az egyországos Interrail-bérletet ajánlja a vasúttársaság, az elővétel ebben az esetben is 11 hónap, így a nyári utazásához szükséges Interrail-bérlet már most megvásárolható.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál elnevezésű. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, addig az utóbbival 31 tagállamban lehet korlátlanul utazni vasúton, néhol még az egyes magánvasutak járatain is. Az idei év újdonsága, hogy már nem csak egy, de két, illetve három hónapos érvénytartammal is váltható Globál-bérlet.

Nem csak fiatalok válthatnak Interrail-bérletet

Fotó: Wikimedia Commons

Az Interrail-bérletet akár az egész család igénybe veheti európai utazásához. A felnőtt bérletet váltó utas kíséretében egy vagy két, mindkét szülő kíséretében összesen négy 12 év alatti gyermek utazhat ingyenes bérlettel. A felnőtt bérlet árához képest a 28 év alatti fiatalok és a 60 év feletti idősek jelentős kedvezménnyel utazhatnak.

Az Interrail-bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítőhelyek listája és bővebb információ a MÁV-csoport honlapján, ITT olvasható. A 18 éven aluli fiatalok utazását az Európai Unió ebben az évben is díjmentes bérlettel támogatja; erre EZEN az oldalon lehet pályázni.