Áprilisban díjmentesen utazhatnak az alsósok a MÁV-Volán járatokon

Forrás: MTI

 2021. április 15. 15:28

Az általános iskolák részleges újranyitásával a vonat- és autóbusz-közlekedésben - bizonyos területi kivétellel - visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend április 19-től. Az alsó tagozatos diákok áprilisban díjmentesen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

Az alsó tagozatos diákok április 19-től április 30-ig érvényes diákigazolványuk vagy az azt helyettesítő (QR kóddal ellátott) igazolásuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben. Ez a MÁV-HÉV járatain csak a Budapesten kívüli vonalszakaszokat jelenti.

A korábban megvásárolt, április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességű 30 napos helyközi tanuló bérletet kezelési költség felszámítása nélkül térítik vissza a társaságok, amennyiben az erre vonatkozó igényt legkésőbb április 26-ig benyújtják.

A Volánbusz ezen visszaváltási feltételeket - önkormányzati döntéstől függően - kiterjesztheti a helyi tanulóbérletekre is - írják a közleményben.

A közlekedési társaságok arra kérik utasokat, hogy az értékesítési csatornák széles körét kihasználva, lehetőség szerint elővételben váltsák meg a menetjegyet, bérletet.

mav

Az alsó tagozatos diákok április 19-től április 30-ig érvényes diákigazolványukkal vagy igazolásukkal ingyenesen utazhatnak a helyközi járatokon

Fotó: MÁV

A Volánbusz járatain az autóbusz-vezetői jegyértékesítés és az első ajtós felszállás továbbra is szünetel, az autóbuszokon nem lehet menetjegyet és bérletet vásárolni - tájékoztattak a közleményben.

Felhívják a figyelmet a közegészségügyi előírások betartására, a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr- és a szájmaszk használata.